Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Oscar kime gidiyor?

Yarın akşam 85'inci Oscar gecesi... Ünlüler, kırmızı halı, kıyafetler derken yine heyecanla televizyon başına oturup bir an önce bitmesi için saatimize bakacağız.
Bu yıl törenin sunuculuğunu 'Family Guy' ve 'American Dad' televizyon şovlarının yaratıcısı Seth MacFarlane yapıyor. Popüler kültür delisi bir adam ama komik; taklit yeteneği de muhteşem.
Eğlenceli olacak gibi.. Adele ve Barbara Streisand şarkı söyleyecekler.
Bu yıl benim beğendiğim filmlerden; 'Umut Işığı' (Silver Linings Playbook) beş ana kategoride Oscar'a aday olunca; 'Rüzgar Gibi Geçti' (Gone with the wind) ve 'Kuzuların Sessizliği' (Silence of the lambs) ile aynı özel kategoriye girdi.
Bu kadar ilgi görmesinin sebebi; sanırım herkesin kendinden bir parça bulabileceği bir film olması... Kendi ailesinin çatlaklarla dolu olduğunu düşünenler, bu filmden sonra ailelerindeki fonksiyonsuzlukları daha normal görmeye başlayabilirler. Ben çok sevdim.
Diğer etkilendiğim (ama sevmediğim) film 'Aşk' yani 'Amour'... Yaşlılık ve ölüme gerçekçi bir bakış. 'Hiçbir umudunuz kalmadan, büyük ıstırap çektiğinizde hayat gerçekten yaşamaya değer mi?' sorusu yüzünüze tokat gibi çarpıyor bu film ile... Dört kişi gitmiştik, filmden sonra iki saatlik yemekte konuştuğumuz tek konu filmin nasıl bittiği idi. Yani o kadar insanı etkisi altına alıyor.
Sonra Ben Affleck'in 'Argo'su var.
Genç yaşına rağmen yetenekli bir yönetmen Ben Affleck. Film, İran devrimi sırasında militanların, Amerikan Elçiliği'ne yaptığı baskından kaçmayı başaran altı Amerikalı'nın İran'dan sağ salim kurtarılmasını konu alıyor. Aslında filmi görmeden önce konusu ilgimi çekmemişti ama koltuğuma yapıştım resmen, bir solukta izledim; çok iyiydi. 'Lincoln' ise Amerika'nın en popüler başkanlarından biri olduğu için çok ilgi çekti. Amerikan tarihine ilgi duymayanlar için biraz ağır bir film tabii...
Lafı fazla uzatmayayım, bana göre yarın akşam kazanacaklar ve şansı olanlar...

EN İYİ FİLM

Adaylar: Aşk (Amour), Argo, Lincoln, Zero Dark Thirty, Umut Işığım (Silver Linings Playbook), Zincirsiz (Django Unchained), Sefiller (Les Miserables), Pi'nin Yaşamı (Life of Pi), Düşler Diyarı (Beasts of the Southern Wild) Kim kazanacak? Argo Kimin şansı var? Umut Işığım

EN İYİ YÖNETMEN

Michael Haneke - Aşk Ang Lee - Pi'nin Yaşamı Steven Spielberg - Lincoln David O. Russell - Umut Işığım Benh Zeitlin - Düşler Diyarı Genelde en iyi film ve en iyi yönetmen aynı filme gidiyor. Bu sefer bu kural bozulacak gibi...
Kim kazanacak? 15 yıl aradan sonra Steven Spielberg.
Kimin şansı var? David O. Russell.

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Bradley Cooper - Umut Işığım Daniel Day Lewis - Lincoln Hugh Jackman - Sefiller Denzel Washington - Uçuş Joaquin Phoenix - The Master Kim kazanacak? Daniel Day Lewis Kimin şansı var? Daniel Day Lewis (Bu filmde Lincoln'u oynamadı, Lincoln oldu çünkü!)

EN İYİ KADIN OYUNCU

Jennifer Lawrence - Umut Işığım Emanuella Riva - Aşk Naomi Watts - Kıyamet Günü Jessica Chastain - Zero Dark Thirty Quvenzhane Wallis - Düşler Diyarı Kim kazanacak? Jennifer Lawrence (Hikaye çok sempatik olduğu için) Kimin şansı var? Emanuella Riva (Muhteşem bir performanstı)

EN İYİ YARDIMCI ERKEK

Robert De Niro - Umut Işığım Alan Arkin - Argo Tommy Lee Jones - Lincoln Philip Seymour Hoffman - The Master Christoph Waltz - Zincirsiz Kim kazanacak? Robert De Niro (Yıllar sonra çok güzel bir geri dönüş olur.) Kimin şansı var? Tommy Lee Jones

EN İYİ YARDIMCI KADIN

Anne Hathaway - Sefiller Amy Adams -The Master Sally Field - Lincoln Helen Hunt - The Sessions Jacki Weaver - Umut Işığım Kim kazanacak? Anne Hathaway Kimin şansı var? Anne Hathaway

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA