Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Kadın uyanıyor

Belirli bir mesaiye bağlı bir işte çalışmıyorum.
Yazarım ve stres yönetimiyle ilgili seminerler veriyorum. İş ve aile hayatı dengesini sağlamak konusunda yıllardır yazılarım ve seminerlerim için araştırmalar yapıyorum.
Bu konularda dört kitap yazdım, bir de üstüne yaşam danışmanlğı yapıyorum.
Dolayısıyla modern hayatta bir kadından beklenen o 'mükemmel denge'yi sağlamış olmam gerekir, öyle değil mi?
Değil işte!
Kendim dahil, hayatında o 'mükemmel dengeyi' kurabilen bir kadın tanımıyorum. Şu 'Lean In' kitabı ile ortalığı kasıp kavuran Facebook'un COO'su Sheryl Sandberg'in bile, 'içi tamamen rahat olarak' iş ve aile hayatı dengesi kurabildiğine inanmıyorum.
Çünkü toplumun kadından beklentisi olan o mükemmel dengenin karşılığı yok.
Kariyerini sürdürmek için çocuğunu bakıcılarla büyüten kadın, sabah erken evden çıkıp akşam geç saatte eve giriyor. Çocuğunu ihmal ettiği endişesi ile o suçluluk duygusu ağır bir yük gibi omuzlarına oturuyor.
Çocuğu için kariyerini bırakan kadın, öz değeri profesyonel başarı ile ölçen bir toplumda kendini değersiz ve yetersiz hissediyor.
Evlenip çoluk çocuğa karışmayan kadın, evde kalmış muamelesi görüyor.
Hem iyi bir işi, hem de iyi bir aile hayatı olan kadın da kronik yorgunluktan kurtulamıyor. Her şeye birden ne zamanı, ne de sabrı yetiyor. Sahip olduklarının bile tadına varamıyor.

BİR ÇEMBERİN İÇİNDE...
Kısaca kadın; hangi hayatı seçerse seçsin, toplum tarafından yargılanmamak ya da küçümsenmemek için bir hamster gibi kocaman bir çemberin içinde çaresiz dönüp duruyor.
Bu işin kötü yönü...
Ama 'kendinizi yeterli hissedebilmek' konusunda umudunuzu sakın kaybetmeyin.
Artık dışarıda gördüğümüz hayatı taklit etmeyi bırakıp kendi ruhumuzun derinliklerinden gelen arzuları ve hayalleri beslemeyi öğrenme zamanı.
Sevgili Leyla Alaton'un deyimi ile 'Kadın artık uyanıyor'. Toplumun beklentilerinin ve tanımlamaların karşılanmasının mümkün olmadığını artık fark ediyor ve kendisi için en doğru hayatı seçmeyi öğreniyor. Kriz yönetiminin 'yaşam tarzı' haline gelmediği bir hayatı...
Eğer toplumun kurduğu tuzakta sıkışıp kaldığınızı hissediyorsanız, bu yazımdaki küçük isyana katılın ve o mükemmel dengeli hayatın peşini bırakıp dengesizliğin mükemmeliği içinde kendinizi yeterli hissetmenin bir yolunu bulun.
'İnsan' olduğunuz hissini kaybetmeyeceğiniz, enerjinizi, sevginizi ve zamanınızı dış dünyada bir yer edinmeye çalışmak kadar kendi iç dünyanızı geliştirmeye de ayırabileceğiniz bir hayat...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA