Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Meryem terapisi

Yakışıklı, zengin bir erkek.
Güzel ve ünlü bir kadın.
Pahalı restoranlar, gece kulüpleri, tekneler, paparazzilerin görüntülediği romantik anlar...
Sonra gerçek!
O anlar sadece tadılıp tüketiliyor, ötesi yok! Erkek evine, kadın oteline dönüyor. Yaşanılanın sağlam bir temeli yok! Güzel ortamlar ve kimyanın ardında 'duygusal mesafe' var.

O MESAFE İLE YAŞAMAK ZOR
İşte kadınların o 'duygusal mesafe' ile yaşamaları zor.
Hele ki hayatı anlamamış, ilişkilerden beklentisi yüksek olan kadınların...
Birlikteliğini sindiremeyen kadının ruh hali, sinir sistemi alt üst olur. İnsanlar önünde gittikçe sahteleşir.
O yüzden kadınların, bağlılık istemeyen erkeklerle ilişkilere girmeden önce kendi biyolojilerini ve duygusal yapılarını anlamaları, tercihini baştan belirten erkeğe de inanmaları lazım.
Meryem Uzerli, bir yıl önceki bir röportajında safça "Zengin, güçlü ve yakışıklı bir erkek ile beraber olmak istiyorum" derken, bu tip bir ilişkinin getireceğinden çok götürebileceğini düşünemiyordu tabii.
Can Ateş ile ortak yakın arkadaşlarımız var. Öyle yazılıp çizildiği gibi kötü birisi olmadığını bilirim. Kişisel gelişim ile ilgilenir ama kadınlarla ilişki çizgisi açıkça bellidir; çok güzel kadınlarla birlikte görünmeyi sever. Özgürlüğüne düşkündür.
Anladığım kadarı ile bu ilişkisinde de kartlarını açık oynamış.

ÖZGÜVEN OPERASYONU
Bir kadın olarak hepimiz hayatımızın bir döneminde kendimizi değersiz hissettik, hissettirildik.
Hangi tip ilişkilerin bizi mutlu edeceğini yanlış öngördük.
Aşık olduğumuz erkeklerin ilişki potansiyellerini ve uyarı sinyallerini göremedik ya da görmezden geldik.
Hayatın tecrübeler zincirinde önce bir insan, sonra bir kadın olarak kendimizi anlayıp tanımlayabilmemizde, önemli halkalardır bu yaşanılanlar...
Bu tecrübelerden sonra yapılması gereken; 'Bir daha kesinlikle böyle hissetmek istemiyorum' diyeceğiniz bir özgüven operasyonudur...
Aslında bu tip erkeklere minnettar olmamız lazım. Gözümüzü açmamızı, kendi gücümüzü keşfetmemizi sağladıkları ve sadece kendimize dayanarak yaşayabileceğimizi öğrettikleri için...

KENDİNİZLE İLİŞKİNİZ NASIL?
Aslında hayatta gerçek bir denge var; hak ettiğimiz ilişkileri yaşıyoruz. Bu durumda yorucu veya kendinizi yalnız olarak değerlendirdiğiniz bir ilişkiniz varsa ve kapana kısıldığınızı düşünüyorsanız; aslında bu tip bir ilişkiyi, kendinizi anlamanız ve gelişmeniz için mükemmel bir anahtar olarak kullanabilirsiniz.
Karşınızdakini değiştirmek için mücadele edeceğinize; aynı mücadeleyi kendi potansiyelinizin tamamını kullanabilmenizi engelleyen yönlerinizi değiştirmeniz için verebilirsiniz.
Bazen kurtarmanız gereken ilişki; başkası ile olan değil, kendiniz ile olan ilişkinizdir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA