Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Kadın meselesi memleket meselesi...

Korkmasaydınız ne yapardınız?
Yazar Dr. Spencer Johnson'ın 'Who Moved My Cheese?' adlı kitabındaki bu meşhur soru, sanırım hayatta potansiyellerini keşfetmekten çekinenlerin kendileri ile yüzleşmelerini sağlayacak bir soru.
Ben bu soruya şunu eklemek istiyorum: 'Adım atmama ne engel oluyor? Neden korkuyorum?'
Hele biz kadınlar, kendimizin en büyük düşmanı olabiliyoruz. Kendimizi, en çok kendimiz eleştiriyoruz.
Yargılanmak, yanlış yapmak, aptal ve yetersiz görünmek, ait olamamak endişesi; hayatımızı hayal ettiğimiz gibi şekillendirmemize engel olabiliyor. Hatta tam da bu yüzden çoğumuz, hayalimizin ne olduğunu bile bilmiyoruz.
Kendi hayatımızı nasıl şekillendireceğimizin bir bölümü yetişme tarzımız ile oturmuşken; diğer bölümünü de vizyonumuzu geliştirerek değiştirme şansımız var.
Yazar Martha Beck, kadınları dört gruba ayırır:
Kariyeri aileye seçtiği için çelişkiye giren kadınlar
Aileyi kariyere seçtiği için çelişkiye giren kadınlar
Hem kariyeri, hem aileyi seçtiği için gerçekten çelişkiye düşen kadınlar
Ve mistikler...

KENDİNİZE NAZİK OLUN
Mistikler, yukarıdaki üç gruptan biri olabilir. Ama onlar; hayallerinin, arzularının, başkalarının ne düşündüğünün, nasıl olmaları gerektiğinin, kendilerini sorgulamaların, pişmanlıkların karmaşasından bir yolunu bulup çıkabilmiş, kendi iç seslerini dinleyerek arzu ettikleri yolda ilerleyebilen kadınlar...
Nasıl yaparsınız bunu?
Öncelikle kendinize karşı daha nazik olmayı öğrenerek...
Pişmanlık, suçluluk, suçlama, vicdan azabı, utanç; tüm bu hisleri aynı taşıdığınız ağır bir yükü omuzlarınızdan atar gibi üstünüzden atarak...
Ve de yıllarca yaşanılan uğraş ve arayıştan sonra 'en sahici' kimliğini keşfetmiş başarılı kadınların neyi doğru yaptıklarını, nasıl başardıklarını, nasıl kendilerini iyi hissettiklerini izleyerek...
İşte tam da bu sebeple müthiş bir platform kuruldu geçen hafta. 'Kadın Liderlik Platformu'. UPS Türkiye Ülke Müdürü Mike Harrell'in desteği ile Kadın Girişimciler Derneği KAGİDER ve kadınlar için küresel bir paylaşım platformu olan TurkishWIN bu projeyi hayata geçirdiler.
Amaç; özel sektörde kadın istihdamını ve liderliğini artırmak. Platform; pek çok dev kurumun yöneticilerini düzenli buluşmalarla bir araya getirip özel sektördeki başarılı kadın yönetici örneklerini paylaşacak. Bu sayede kendi kurumlarında kadınların yönetim pozisyonlarına geçebilmeleri için karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak bu konuda farkındalık yaratmayı ve birbirlerini desteklemeyi hedefliyorlar.
UPS İnsan Kaynakları Müdürü Özge Yılancıoğlu Erol'un bu proje ile ilgili lafı çok hoşuma gitti: "Bizler için kadın meselesi, memleket meselesi..."
Tabii, bu sadece kadınlar için değil, tüm toplum için önemli... Çünkü kendine güvenen, kendini ifade edebilen ve geliştiğini hisseden bir kadın; bu hissi ailesine, çevresine ve topluma yayar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA