Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AİLENİZİN DOKTORU DR. EREN EROĞLU

Cinsel organımın yakınlarında koyu renkli bir damar var!

İlkokul döneminde, yumurtalarımdan birinin aşağı inmemesinden dolayı ameliyat oldum. O yumurtanın alt kısmında, uzun zamandır kara bir damar var. Bunun, bana ileride bir zararı olur mu? Ne olduğunu anlayamadığım bu damar, cinsel hayatımı olumsuz etkiler mi? Deniz A./İstanbul

Anladığım kadarı ile gördüğünüz şeyin damar mı, yoksa ameliyat izi mi olduğunun tam ayrımına varamıyorsunuz. Cinsel organlar ve çevresindeki dokular kanlanmanın ve damarların bol bulunduğu yerlerdir. Biliyorsunuz; erkeklerde sertleşme cinsel organa kan dolması ile meydana gelir. Bu nedenle, bu bölgede hızla kan taşımaya yardımcı olacak çok miktarda damarın bulunması doğal. Bunun yanında tam ameliyat yerinde dediğinize göre; söz konusu oluşumun ameliyat izi olma ihtimali de vardır. Genital bölge vücudun diğer bölgelerine göre daha koyu renklidir ve vücuda rengini veren hücreler buralarda daha fazla bulunur. Cinsel organ çevresinde gerçekleştirilen ameliyatlar sonrası yara dokusu iyileşirken, diğer yerlere göre daha koyu bir renk alarak iyileşebilir. Her iki halde de ne size, ne de cinsel hayatınıza bir zarar gelir. Sizin yapacağınız en doğru şey; bu izi bir bilene yani uzman bir doktora hiç çekinmeden göstermektir. O size en doğrusunu söyleyecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA