Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AİLENİZİN DOKTORU DR. EREN EROĞLU

Migrenle mücadele etmenin tek yolu ilaç kullanmak mıdır?

Yıllardır migren hastasıyım. Ayda en az bir-iki kez çok yoğun ağrım oluyor. İlaçlar sayesinde biraz iyileştim ama yine de tam tedavi olamadım. Migren tedavisinin ilaçtan başka yolu var mı? Elif Ö./Sinop

Tam tedavi ile kastınız bir daha ortaya çıkmamak üzere bu hastalıktan şifa bulmak ise; böyle bir şey ne yazık ki söz konusu değil. Çünkü migren müzmin bir hastalık. Tıpkı yüksek tansiyon ya da şeker hastalığı gibi, tedavi ile kontrol altında tutulabilen ama hep orada olan bir durum. İlaçlar migren tedavisinde büyük aşama kaydetmemize yardımcı olsa da, sizin gibi bazı hastaların başka yöntemlere başvurma ihtiyacı olabilir.

ALTERNATİF TIP DEVREDE
Günümüzde klasik Batı tıbbının haricindeki yöntemlere ilgi artmaktadır. Özellikle kronik hastalıklarda alternatif ya da tamamlayıcı tıbbi yöntemler; ilaç tedavisinin yanında ya da tek başlarına kullanılmaktadır. Migrenin tedavisinde Batı ya da Çin kaynaklı yöntemlerle çekme ve germeler, akupunktur, yoga, meditasyon, şifalı otlar ve homeopati kullanılmaktadır. Osteopatik tedavi ve kiroterapi, Batı kaynaklı uygulamalar olup iskelet kas sisteminin dengeye oturmasına yardımcı olur. Akupunktur ise; Chi diye adlandırılan yaşam enerjisine ait düzensizlikleri gidermek için vücutta yer alan izafi meridyenler boyunca yapılır.

ŞARLATANLARA DİKKAT!
İnsanların son yıllarda yöneldiği tedavi şekillerinden biri de; homoepatidir. Homeopati, vücudun kendini doğal olarak iyileştirmesine yardım etme düşüncesine dayanır. Buna göre; bir madde kişiyi hasta edebiliyorsa, iyileştirebilir de... Klasik tıp yöntemleri ile hastalığın tanısı kesinleşmeden uygulanacak alternatif yöntemlerin, hastaya zarar verme riski yüksektir. Ayrıca, denetimin olmadığı bu alanda etrafın şarlatanlarla dolu olduğunu unutmayın. Onları iyi ayırt etmek gerekir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA