Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Kadınların bu 'Poz'u kaçmaz

İkincikat Tiyatro'nun geçtiğimiz ay hayata geçirdiği 'Yarının Oyunları' projesinin ikinci oyunu seyirciyle buluştu. Deniz Madanoğlu'nun 'Ahlak' konu başlığı altında yazdığı, Sami Berat Marçalı'nın yönettiği 'Poz' adlı oyunda; Selen Uçer, Banu Çiçek Barutçugil, Esra Dermancıoğlu ve Gülce Oral rol alıyor.

KADINLARIN SAVAŞI

Oyunda; eski gazeteci ve parti başkanı 'Rıdvan Kahraman'ın ölümünden bir yıl sonra çekilecek belgesel için yakın ilişkide olduğu dört kadın bir araya geliyor, 'Rıdvan Kahraman' üzerinden birbirlerine karşı üstünlük kurmaya çalışıyorlar. Selen Uçer, merhumun gururlu ve güçlü eşi 'Fazilet Kahraman'ı oynuyor. 'Fazilet Kahraman', kocasının ölümünden sonra Halkın Adaleti Partisi'nin başına geçerek kahraman olma derdinde.
Esra Dermancıoğlu, Kahraman Ailesi'nin asistanı olan 'Azra' karakterine hayat veriyor. Çoğu izleyicinin 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisinden tanıdığı Dermancıoğlu; masum ve sadık gibi görünen ama sinsi planlar peşinde olan 'Azra' karakteriyle oldukça başarılı bir performans sergiliyor.
Banu Çiçek Barutçugil ise belgeseli çekecek olan deneyimli gazeteci 'Betül' rolünde.

SIRLAR AÇIĞA ÇIKIYOR

Oyunun kilit rolü ise genç oyuncu Gülce Oral'a verilmiş. Kahraman'ın öğrencisi olan Oral'ın, dünyayı sarsan kimyasal bir katliam sırasında çekilen bir fotoğrafla ilgili sırları var. Olay örgüsü de zaten o fotoğrafın çekilmesinin ardından dünya çapında ün kazanması ve sonrasında gelişen olaylar sonucunda şekilleniyor.
Bu dört kadının her birinin farklı dertleri ve amaçları var. Kimi belgesel üzerinden prim yapmaya, kimi gerçeklerin ortaya çıkmasına, kimi de iktidar ve mal mülk sahibi olmaya çalışıyor.
Dört kadının birbirleriyle çatışması sonucu sır perdesi aralanıyor. Yaşananlar, izleyiciyi her defasında ters köşeye yatırıyor. 90 dakika süren tek perdelik oyunda, 'Fotoğrafta gözleri kapalı çıkan kadınların pozları ya tarihi oluyor ya erotik' sözü dikkat çekiyor. Oyun bugün, yarın, 15 ve 16 Ağustos'ta sahnelenecek.
'Adalet' başlığı altındaki 'Let' ile Medya başlığı altında '23.57.40' adlı oyunlar da oynandıktan sonra, 28 Eylül'de bir panel yapılacak ve panelde hangi oyunun sezon boyunca devam edip etmeyeceğine karar verilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA