Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

"Rüyamdan çok utanıyorum"

"Rüyamda sık sık bir arkadaşımın kocasıyla beraber olduğumu görüyorum. Bu yüzden kendimden utanıyorum. Yaklaşık bir haftadır eşimle bile olamıyorum." P.D./Afyon
Öncelikle , endişelenecek bir durum olmadığını bilmenizi isterim. Rüyanızda en yakın arkadaşınızın eşini gördüğünüz için kendinizden utanmayın.

GÜN İÇİNDE DÜŞÜNMEYİN
Bu durum, kendi partnerinizde olmasını istediğiniz bazı karakteristik özelliklerin, size cazip gelen davranışların eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca, yakın arkadaş olduğunuzu söylüyorsunuz. Bu durumda sürekli görüşüyor olmalısınız. Bu nedenle bilinçdışınız size tatlı bir oyun oynuyor olabilir. Devamlı birlikte olduğunuz kişileri rüyanızda görmeniz olağan ve çok normal. Rüyalar, kişinin bilinçdışına itilen olaylardan ibaret olduğu için gün içinde gördüğünüz rüyaları tekrar tekrar düşünmezseniz, bu duruma kısa zamanda son vermiş olursunuz. Eşinizle aranıza soğukluk sokmanız iyi bir çözüm değildir. Eşinize yoğunlaşmanızda fayda var.

"EŞİMLE SEKSTEN ZEVK ALAMIYORUM"
"Eşimi çok seviyorum fakat onunla sevişmekten zevk alamıyorum. Orgazm taklidi yapmaktan sıkıldım." M.S./İstanbul
Gerçekten orgazm olamıyor ya da orgazm olduğunuzu fark edemiyor olabilirsiniz. Çünkü direkt klitorise dokunmadan; hissedilir bir şekilde orgazm olmak pek yaygın değildir. Bunu hissedebilmek için eşinizle cinsel ilişkiye girerken, eşinizin klitorisinize dokunmasını sağlamalı ya da siz kendi kendinizi uyarmalısınız. Böylelikle daha çok zevk aldığınızı hissedebilirsiniz. Aksi takdirde, orgazm olamama durumunun fiziksel olup olmadığını anlayabilmek için mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünmelisiniz. Eğer orgazm olamamanın bir kısmı ya da tamamı psikolojik nedenlerden dolayıysa, bir cinsel terapiste başvurmalısınız.

KAYINVALİDEYİ UNUTUP SEVİŞİN!
"Eşimin annesi bizde kalıyor. Kayınvalidemden çekindiğim için seksten zevk alamıyorum. Ne yapabilirim?" F.H./Ankara
Katı kurallar, uygun olmayan ortamlar; ya kişiyi cinsellikten uzaklaştırabiliyor ya da orgazm olmasını engelleyebiliyor. Sizin probleminiz de tam anlamıyla budur. Kayınvalideniz sizinle kaldığı ve buna alışkın olmadığınız için bir kontrol durumu söz konusu gibi görünüyor. Bu da cinselliği rahat yaşayamamanıza neden olabilir. Bu sıkıntınızı ya eşinizle konuşup annesiyle konuşmasına ön ayak olmalı ya da "Burası benim evim!" deyip utanmadan, sıkılmadan cinsel ilişki yaşamalısınız. "Bunu yapamam!" derseniz, yatak odanızda açacağınız bir müzik, cinsel ilişki sırasında çıkabilecek sesleri kamufle etmeye yardımcı olacaktır. Bu durum doğanın kanunu olup gayet normal bir şeydir. Kayınvalidenizin sizi anlayacağını umuyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA