Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Çocuğa cinsellik nasıl anlatılır?

Beş yaşında bir oğlum var. Ne kadar engel olmaya çalışsam da, TV'deki öpüşme sahnelerine kilitlenip kalıyor. Sizce ona bazı şeyleri anlatma vakti geldi mi? Y.K./Almanya
Bu yaşlar; çocuğun cinselliği keşfetmeye çalıştığı ve bu konulara çok meraklı oldukları yaşlardır. Beş yaşındaki bir erkek çocuğu, kızların eteğini kaldırabilir, gizlice sizi izleyebilir ya da cinsel organıyla oynayabilir ama kaygılanmanıza gerek yok!

KANALI DEĞİŞTİRMEYİN
Çocuk; kadın ve erkeğin cinsel organlarının neden farklı olduğunu, neden öpüşüldüğünü öğrenmeye çalışıyor. Burada yapmanız gereken; TV kanalını değiştirmek değil, normal ve olağan bir şeymiş gibi izlemeye devam etmek ve çocuğunuz soru sorduğunda, onu anlayacağı dilde bilgilendirmektir. Cinselliği yok saymak, saklamak, ya da böyle anlarda paniklemek; çocuğu daha fazla meraklandıracak, belki de yanlış kaynaklara başvurmasına neden olacaktır. Hatta kaygılandığınız için cinselliğin çok kötü bir şey olduğunu bile düşünecektir.

HAMİLE KALMAMAK İÇİN...
Korunmalı seksi sevmiyorum ama kız arkadaşımın hamile kalmasını da istemiyorum. Ne yapmalıyım? S.S./İzmir
Korunmasız seksten sonra olası hamileliği önlemek için kadın, ilk 72 saat içinde 'ertesi gün hapı' denilen haplardan alabilir. Korunmadan seks yapmak istediğinizde, 'geri çekme yöntemi' adını verdiğimiz, vajina içine boşalmama tekniğini de uygulayabilirsiniz. Ancak bu teknik, hamilelik oluşumunu yüzde 100 engellemez. Şunu da hatırlatmadan geçmeyelim; korunmasız sekste, hamile kalma riski, yüzde 20'den fazla değildir.

ORGAZM TAKLİDİ YAPIYORUM
22 yaşındayım ve iki yıllık düzenli bir ilişkim var. Erkek arkadaşım her defasında zevk alırken, ben orgazm taklidi yapmak zorunda kalıyorum. Ne yapmam gerekiyor? M.S./Balıkesir
Orgazm olamayan her kadın; cinsel ilişki sırasında kendini orgazm taklidi yapmak zorunda hissedebilir. Daha çok kendini beğenmeyen ve yetersiz gören, sevişmekten zevk alamayan kadınların başvurduğu bu durum; aslında kadının partnerini değil, kendi kendini kandırmasıdır. Oysa sevişmek ve cinsel ilişkiye girmek, iki taraf için de son derece doğal bir eylemdir. Orgazm ise; hem ruhsal, hem de bedensel olarak bir rahatlama halidir. Ancak orgazmı bir takıntı haline getirmemek gerekir çünkü cinsellik öğrenilebilen bir davranıştır ve rahat olmak gerekmektedir. Öğrenme sürecinde, erkek arkadaşınızın anlayışlı yaklaşımları da çok önemlidir. Sizin üstte, sevgilinizin altta olduğu ilişki pozisyonunu seçmeli ve ön sevişme dönemini uzun tutmalısınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA