Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Baldızıma çok aşığım

Eğitimi nedeniyle baldızım bir süredir bizimle kalıyor. Eşimi çok seviyorum fakat her dakika baldızımı düşünüyorum. Bu aşktan nasıl kurtulurum? K.S./Manisa
Zamanla birçok evlilikte cinsel hayat alışkanlığa dönüşüp rutinleşir. Bu durum genelde karşılıklı oluştuğu için pek sorun teşkil etmez. Ancak, bazen sizin yaşadıklarınız gibi sisteme yeni bir uyaran geldiğinde, her şey altüst olabilir.

AYNI ORTAMDA OLMAYIN
Baldızınızın gençliği ve çekiciliği, içinizde bazı duyguların yeniden uyanmasına sebep olmuş olabilir. Bunlar sizin kontrolünüz dışında gelişen doğal duygulardır. Sizin kontrolünüzde olan ise davranışlarınızdır. Böyle bir yakınlığın sonu büyük bir hüsranla sonuçlanabilir. Eğer duygu ve düşünceleriniz, sizi sonunda pişman olacağınız davranışlara sürükleyecek gibiyse, baldızınızla aynı ortamda bulunmanızı önleyecek tedbirler almalısınız. Örneğin, bir öğrenci yurduna yerleşmesine yardımcı olabilir ya da ona başka bir akrabasında kalmasını önerebilirsiniz.

EŞİM ÇOK TECRÜBELİ
Beş ay süren nişanlılık döneminden sonra evlendik. Eşim benimle sevişirken çok tecrübeli görünüyor. Daha önce başka bir erkekle sevişmiş olabilir mi? A.H./Şanlıurfa
Evliliğin temeli karşılıklı güven, sevgi ve saygıdır. Bu nedenle eşinizle aranızdaki güvensizlik sorununu bir an önce çözmenizde büyük fayda var. Ancak onun başka bir erkekle seviştiğini sadece kendi itiraf ederse anlayabilirsiniz. Bir genç kız cinselliği, yaşayarak ya da seyrettiği filmlerden model alarak öğrenebilir. Bu nedenle size güvenmesi ve sizi seven bir kadın olarak yanınızda rahat olması, sizden önce hayatında bir erkeğin olduğu anlamına gelmez. Onun yanınızda bu kadar rahat olması aslında ne kadar güzel bir durum. Bu nedenle onu kırmadan bu işi halletmeniz gerekiyor. Onun bu rahatlığından şüphe ettiğinizi fark ederse, sizden ya da seksten soğuyabilir.

ACABA HASTALIK MI KAPTIM?
Son bir haftadır makat bölgemde kaşıntılı döküntüler oluşmaya başladı. Çok korkuyorum, acaba bir yerden bir hastalık kapmış olabilir miyim? M.S./Tokat
Makat bölgesindeki kaşıntılı döküntüler, çok çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bir ilacın yan etkisine bağlı olarak oluşabileceği gibi, temizlik kurallarına uyulmamasına, enfeksiyona ya da genel bir hastalığa da bağlı olabilir. Eğer bu süre zarfında kullanmaya başladığınız bir ilaç varsa, ilacı bırakınca belirtiler kesilecektir. Kaşıntınız için yulaf unu banyoları veya nemli pansumanlar sizi rahatlatabilir ancak yine de uzman bir hekime başvurmanızda fayda var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA