Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Ex aşkım aklımı karıştırdı

8 aydır çok güzel giden bir ilişkim var. Ancak geçen gün çok sevdiğim eski sevgilim mesaj atarak beni unutamadığını söyledi. Kafam çok karıştı. S.F./Marmaris
Uzun süredir devam eden bir beraberlik yaşadığınızı ve çok mutlu olduğunuzu söylüyorsunuz. Demek ki, o çok sevdiğinizi düşündüğünüz eski sevgilinizin hatıralarını bir şekilde kafanızdan silmişsiniz.

İLİŞKİ BİTERSE NE OLUR?
Bu arada eğer eski sevgilinizi unutmak amacıyla bir birlikteliğe başlasaydınız, bu yeni ilişki de bu kadar uzun sürmezdi. Bu durumda kendinize ilk başta şu soruyu sorun; "Çok mutlu olduğum bu ilişki biterse ben ne yaparım?" Eğer bu sorunuzun cevabı sizi eski sevgilinizle görüşmeye itiyorsa, zihninizi rahatlatmak için belki de onunla görüşme seçeneğinizi gündeminize alabilirsiniz. Ben yine de bunu pek tavsiye etmiyorum çünkü bu görüşmenin hayatını etkileyecek kötü sonuçları da olabilir. Bu nedenle çok iyi düşünerek hareket etmenizde yarar var.

SEVGİLİMİ ÇOK KISKANIYORUM
Sevgilimi çok kıskanıyorum. Başkaları ile konuşması bile beni çok sinirlendiriyor. H.Y./Zonguldak
Kıskançlık duygusu kişinin kendisine olan güveninin yetersiz olmasından kaynaklanır. Kıskançlık, her ilişkide var olan bir duygu yoğunluğudur. Karabiber gibi bir baharattır, yoksa tatsız olur ama fazlası da lezzetini kaçırır. Hem kişiye, hem de karşısındakine zarar verir. Kaybetme korkusu, kişinin kıskançlık duygusunun hat safhalara çıkmasına neden olur. Bu konuda yapacağınız en önemli şey; sevgilinize onu neden kıskandığınızı, hangi hareketlerinin sizin böyle hissetmenize neden olduğunu konuşmak olacaktır. Bunları paylaştığınız zaman kıskançlığınızın gereksiz olduğunun farkına varacaksınız.

Doğru kadını bulamadım
28 yaşındayım ve hâlâ yalnızım. Doğru kadını bulamadım. Sizce hata mı yapıyorum? S.G./Almanya
Herkes dünyada bir yerlerde kendisini, kendisinden bile daha iyi anlayacağını düşündüğü ruh ikizini bulacağı günü bekler ama bu beyhudedir. Bu nedenle, kendinizle uyumlu olan partneri aramalısınız. Eş olarak seçeceğiniz kişinin; sizin için neler yapabileceği ve sizi mutlu edip edemeyeceği, karar vermenize yardımcı olacaktır. Kesinlikle ince hesaplara girmeden, hoşlandığınız kişi ile birlikte, o anların keyfini çıkarmalısınız. Bu noktada sürekli partner değiştirmek kadar, sizin değişmeniz de çok önemlidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA