Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Kıskançlık krizi yaşıyorum

14 yıldır evliyim. Eşimin beni aldattığından şüpheleniyorum ve onu takip ediyorum. H.S./Samsun
Evliliklerin temeli olan güven, sevgi ve saygı üçgeni; çoğu zaman bazı evlilik mitleri nedeniyle sarsıntıya uğrayabiliyor.

BEKLENTİ KAYGISI
Özellikle kadınlara öğretilen "Erkek her zaman aldatmaya hazırdır!" ya da "Çiftlerin gizlisi saklısı olmamalıdır" gibi mitler; güvensizliklere neden oluyor, kadın erkeği takibe alıyor. Ardından beklenti anksiyetesi dediğimiz; beklenti kaygısına kapılıyor. Bazı kişiler söz konusu kaygının şiddetini artırarak bu kaygıyı takıntıya dönüştürebilir. Bu da, evliliklerini hem kendileri, hem de eşleri için boğucu hale getirir. Sizin de durumunuz bundan farklı olmamakla beraber, göze çarpan diğer bir şey de eşiniz ile duygularınızı, düşüncelerinizi paylaşmak yerine, doğrudan takip sürecine girmenizdir. Size önerim; kendi duygularınızın farkına varın, iç dünyanızdaki korkularınızı eşinizle paylaşın. Bunu tek başınıza yapamazsanız, uzman desteği alın.

EŞİMİN ANNESİ ODAMIZA GİRİYOR
Büyük şehirden taşraya gelin geldim. Eşimin ailesiyle oturuyoruz. Kayınvalidem her sabah odaya girip bizi uyandırıyor. Bu beni rahatsız ediyor. M.G./Diyarbakır
Büyük şehirden örf ve adetlerine oldukça bağlı bir şehre gelin geldiğiniz için bocalamanız oldukça normal. Buraya alışabilmeniz için eşinizin ve özellikle de sizin büyük fedakarlıklar yapmanız gerekir. Gelin olarak geldiğiniz ailenin belli ki kendine özgü kuralları var. Burada size uymayan kuralları ailesine anlatma önceliği eşinizde olmalıdır. Eğer eşiniz ailesine bu taleplerinizi iletmiyor ya da ailesi onu anlamıyorsa; eşinize evliliğinizi sağlıklı bir şekilde yürütebilmek için ayrı bir eve çıkmak istediğinizi söyleyebilirsiniz.

EVLİLİK DIŞI İLİŞKİ YAŞADIM
Kocamla cinsel hayatımız bitince başkasıyla birlikte oldum. Pişmanım. Ne yapabilirim? S.A./Bolu
Genel olarak aldatma eğiliminde olan ya da aldatan kadınların çoğu; kendini yalnız hissettiği, eşi tarafından ihmal edildiği gerekçesiyle bu eylemi gerçekleştirdiklerini söylerler. Sizin durumunuz da aynı gibi. Yalnız kaldığınız ve kadın olarak eşinizden beklediğiniz yakınlığı göremediğiniz için evlilik dışı ilişkiye yönelmişsiniz. Eşinize bunu söylemek ya da söylememek konusunda kendi içgüdülerinizi dinlemeniz daha doğru olacaktır. Ayrıca aldatma bir yol kazasıdır, önemli olan bu kazadan ne gibi dersler çıkardığınızdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA