Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Hamile kalamamak beni sarstı

Polikistik over hastasıyım. Aşılama ve tüp bebek denedik fakat sonuç hep negatif. Cinsel ilişki yaşarken bile "Hamile kalabilir miyim?" diye düşünüyorum. P.E./İzmir

Polikistik over; âdet düzensizliği ve yumurta kalitesindeki düşüklükle ilgili hormonal bir hastalıktır. Anne olmak, hayattaki en güzel şeylerden biridir fakat bunu hayatınızın en önemli olayı haline getirirseniz, stresten kaçamazsınız.

STRESE GİRMEYİN
Stres ise hamileliğin en büyük düşmanıdır. Yaşadığınız hayal kırıklıklarının yarattığı hassasiyet, stresi artırarak içinden çıkılmaz bir kısır döngüye dönüşebilir. Birçok yöntemi denemişsiniz; sarsıldığınız ortada ancak siz yaşıyorsunuz ve hayatınız, evliliğiniz devam ediyor. Ayrıca, bebek yapmayı tekrar deneyebilirsiniz. Tıp çok ilerledi ve çözümü olmayan neredeyse hiçbir şey yok! Stresten uzak durmak için dikkatinizi; spor, tiyatro, müzik gibi keyif alabileceğiniz başka faaliyetlere verebilirsiniz. Eşinizle birlikte de bu konudan uzaklaşmak için ilginç aktiviteler yapabilirsiniz.

***

SEVGİLİM KENDİNİ RÜYADA SANIYOR

Sevgilim gerçek dünyada yaşamadığını, her şeyin rüya gibi olduğunu söylüyor. Doktora da gitti ama ilaçlarını yarım bıraktı. Ne yapabilirim? T.Ç./Bursa

Erkek arkadaşınızın bu durumu, ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Gerçek hayatla rüyayı birbirine karıştıran birine en iyi tanıyı bir psikiyatri uzmanı koyabilir. Dolayısıyla bir psikiyatri polikliniğine giderek kesinlikle en doğru olanı yapmış ama verilen ilaçları belki de yan etkilerinden dolayı bırakması hiç iyi olmamış. Çünkü ilaçlarını düzenli bir şekilde kullanmazsa iyileşemez. Sizin bu durumda yapmanız gereken; erkek arkadaşınızı ilaç kullanmaya ikna etmek olacaktır. İlaçlarını bir an önce yeniden kullanmaya başlasın ve düzenli olarak doktor takibinde olsun.

***
RUH HALİM ÇOK DENGESİZ

İki senelik evliyim. Kendimden nefret ediyorum. Hiçbir hareketimi beğenmiyorum, çok da eleştiri alıyorum. Ben hasta mıyım? M.İ./Isparta

Anlattıklarınızdan yola çıkarak, psikolojinizin yerinde olmadığını, yani zor bir dönemden geçtiğinizi söylemek mümkün. Başkalarının eleştirilerine olması gerektiğinden daha fazla değer vermeniz; kendinize ve başkalarına olan nefretinizi artırıyor gibi.Yalnızlık ve memnuniyetsizlik gibi hisleriniz sizi depresifleştirmiş. Daha fazla zaman kaybetmeden bir terapistle konuşmanızda fayda var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA