Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısırlı yaprak sarması

Buğdayı akşamdan suya koyun. Asma yapraklarını 4-5 dakika haşlayıp süzün. Soğanları doğrayıp, iki çorba kaşığı tereyağında hafifçe kavurun. Mısır, buğday ve bulguru ilave edin. Kalan tereyağı, tuz, karabiber, rendelenmiş domates, ince kıyılmış maydanozu, dereotunu ve bir su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyip, ağır ateşte 10 dakika demlendirin. Nar ekşisi ve naneyi de ekleyin. Yaprakların içine, hazırladığınız harcı koyarak sarın. Üzerine yarım limon sıktıktan sonra 2 su bardağı sıcak su koyarak, orta ateşte 25-30 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 çay bardağı aşurelik buğday
200 gr. taze asma yaprağı
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı mısır
1 çay bardağı ince bulgur
Yarım demet dereotu
2 adet domates
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
3 su bardağı sıcak su
Karabiber

Yalancı tavuk göğsü
Un ve margarini kavurun. Süt ilave edip, karıştırın. Tozşekeri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Ocaktan alıp, vanilyayı ekleyin. 15 dakika mikserde çırpın. Geniş ve sığ bir kabı suyla ıslatın. Tavuk göğsünü yayın. Buzdolabında dondurun. Tarçınla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya

Patlıcanlı bulgur pilavı
Patlıcanları soyup küçük küçük doğrayın ve kızartın. Doğranmış biberleri ve soğanı tereyağı ve zeytinyağı karışımında 3 dakika kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edip, 1-2 dakika bekletin. Bulguru ve baharatları ekleyin. 5 dakika kavurun ve üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Pilav suyunu çekmeye başlayınca, kızarmış patlıcanları üzerine ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika demlendirin.

MALZEMELER

2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet patlıcan
Karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 adet sivri biber
Nane
1 adet soğan
Kırmızıbiber
2 adet domates
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA