Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kakaolu mozaik kurabiye

Un ve tereyağını bir kapta elinizle ufalayın. Üzerine pudraşekeri ve vanilyayı ekleyip, iyice karıştırın. Yumurtayı ilave edip, yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve bir parçasına kakao ilave edip tekrar yoğurun. Her iki hamur parçasını yaklaşık iki parmak eninde ve bir parmak kalınlığında şeritler haline getirin. İki parçayı üst üste koyup elinizle bastırın, boydan boya ikiye kesin. Kesilen parçayı diğer parçanın üstüne koyun. Hamuru bir parmak kalınlığında dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı kakao

* * *
Mercimekli bulgur pilavı
Mercimeği yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su koyarak bir taşım kaynatın ve süzün. Mercimeği tekrar tencereye aktarın. 3 su bardağı suyu ekleyip, 10 dakika pişirin. İçine bulguru ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha pişirip, ocağı söndürün. Bir tavaya aktardığınız zeytinyağında ince doğranmış soğanı 3-4 dakika kavurun ve pilavın üzerine döküp karıştırın. Servis kabına aktarıp süsleyin.

MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
3 su bardağı su
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan

* * *
Arpacık soğanlı yahn
Eti yıkayıp, bir tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekene kadar, orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Üzerine soyulmuş soğan, tereyağı ve salçaları ekleyin. Birlikte 5 dakika soteleyin. Soğanların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Et yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Birkaç dakika daha pişirip servis yapın.

MALZE MELER
400 gr. arpacık soğan
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Yeteri kadar sıcak su
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber






Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA