Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu kuzu eti

MALZEMELER
1 kg. kemiksiz kuzu budu
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
2 adet ince kıyılmış soğan
Yarım çay kaşığı karabiber ve pulbiber
Yarım çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
7-8 dilim ekmek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr. yoğurt
2-3 diş sarmısak

Tencereye eti, yağı ve soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine karabiber, pulbiber, salça, su ve tuzu ekleyip, et iyice yumuşayana kadar pişirin. Diğer yanda küçük doğranmış ekmek dilimlerini tepsiye koyup, iki çorba kaşığı zeytinyağı ilavesiyle 15 dakika fırında kızartın. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı bir kapta karıştırın. Pişen eti tencereden alıp dilimleyin. Kızarmış ekmek ve yoğurtla servis yapın.

ŞEKER BÖREK
MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
100 gr. beyaz peynir
2-3 dal maydanoz
1 adet sivri biber
1 adet yumurta sarısı

Milföy hamurlarını un yardımıyla açın ve her birini dört eşit parçaya bölün. Ufalanmış beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve doğranmış sivri biberi karıştırın. Harcı milföylere bölüştürüp, şeker paketi gibi kıvırın. Yağlanmış tepsiye koyup, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

İMAMBAYILDI
MALZEMELER
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 demet maydanoz
6 diş sarmısak
3 adet soğan
1 adet sivri biber
3 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su

Patlıcanları, saplarını kesmeden tamamen soyun. Önce yanlarından, sonra üstlerinden bıçakla yarıklar açın. Jülyen doğranmış soğan, ince kıyılmış sarmısak ve soğan, küçük doğranmış biber ve domatesleri, şekeri ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Tencereye dizin. Üzerine zeytinyağını ve suyu ekleyip pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA