Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sosisli bagetler

Ekmeği uzunlamasına ikiye kesin ve içini çıkartın, fırın tepsisine koyun. Sosisleri ve sivri biberleri halka halka doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Bir tencerede margarinle birlikte sosis, sivri biber, domates, tuz, karabiber ve kekiği beş dakika pişirin. Bu karışımı ekmeklerin içine doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, peynirler eriyinceye kadar fırında tutun.

Malzemeler
Yarım baget ekmeği
3 adet uzun sosis
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 kaşık margarin
Tuz
100 gr. taze kaşar
Karabiber
Kekik

* * *
Kuzu etli patates
Patatesleri soyun, istediğiniz büyüklükte doğrayın. Biberleri ince, soğanları yemeklik doğrayın. Sarmısakları kıyın. Patatesleri tencereye alın. Üzerine tüm malzemeyi ekleyip, harmanlayın. Sıcak suyu ilave edip, ocağa koyun. 10 dakika hızlı ateşte, 30 dakika kısık ateşte pişirin.

Malzemeler

1 kg. patates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
3 diş sarmısak
Yarım kg. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
Karabiber
Tuz

* * *
Fasulye salatası
Fasulyeyi yıkayıp, temizledikten sonra verev doğrayın. Daha sonra tuz eklediğiniz az suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp, servis tabağına alın. Ayrı bir kapta limon suyu, sirke, zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Doğranmış domatesleri üzerine koyun. Küçük bir kapta peyniri sütle ezin ve salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
750 gr. taze fasulye
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
100 gr. beyaz peynir
1 kahve fincanı süt
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA