Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı börülce

Börülceleri yıkayıp temizleyin ve bütün olarak bırakın. Havuçları uzunlamasına doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını koyup, yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Havuç ve börülceleri de ekleyip, birlikte 10 dakika, tencereyi sallayarak soteleyin. Şekeri, tuzu ve bir su bardağı soğuk suyu ekledikten sonra 25-30 dakika orta ateşte pişirin.

Malzemeler
1 kilo börülce
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy havuç
1 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tuz

* * *
Pratik kol böreği
Zeytinyağının yarısını geniş bir tavaya alıp, ince doğranmış soğanları kavurun. Üzerine kıyılmış ıspanağı ilave edip, birlikte soteleyin. Ispanak suyunu bırakıp çekince altını kapatarak peynir, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine kalan zeytinyağından sürün. İkinci yufkayı üzerine koyun. Daha sonra yufkayı dörde bölün. Elde ettiğiniz bu parçaların geniş tarafına ıspanaklı harçtan koyun. Kenarlarını hafifçe toplayarak dikdörtgen olacak şekilde sarın. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
Karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
200 gr. beyaz peynir
Tuz
Pulbiber
6 adet yufka

* * *
Semizotu salatası
Semizotunu yıkayıp süzün ve servis tabağına alın. Soğanı halka halka doğrayın. Bir diş sarmısağı ince kıyıp, soğanla birlikte semizotlarının üstüne ekleyin. Zeytinyağı, limon, tuz ve rendelenmiş iki diş sarmısağı karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Malzemeler
Yarım demet semizotu
3 diş sarmısak
Tuz
1 adet kırmızı soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA