Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı tart

Un ve tereyağını çatalla ezin. Üzerine pudraşekeri ve tuz ilave edin. Suyu ekledikten sonra, hamuru hemen toplayın. 10 dakika buzdolabında bekletin. Üzerini süslemek için bir parça hamuru ayırın. Kalan hamuru unlu zeminde yarım santim kalınlığında açıp, yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Hamurun üzerine bir çorba kaşığı un serpin. Meyveleri ve küçük parçalar halinde kıyılmış çikolataları üzerine yerleştirip, tozşeker serpin. Ayırdığınız hamurdan şeritler hazırlayıp, tartın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.

Malzemeler
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı pudraşekeri
3 çorba kaşığı soğuk su
Tuz İçi için:
1 çorba kaşığı un
200 gr. ahududu
200 gr. çilek
2 (80 gr.'lık) paket bitter çikolata
3 çorba kaşığı tozşeker

* * *
Ispanak salatası
Ispanak yapraklarını elinizle irice koparıp, salata tabağına alın. Üzerine doğranmış domates ve küp doğranmış peynir ilave edin. İri kırılmış cevizleri serpin. Sosu hazırlamak için tüm malzemeyi küçük bir kapta iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
300 gr. ıspanak
2 adet domates
100 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı ceviz
Sosu için:
1 adet portakalın suyu
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA