Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sütlü erişte

Süt, su, bir çorba kaşığı tereyağı ve tuzu bir tencerede kaynatın, içine erişteleri atın. Diğer taraftan kalan tereyağını eritip, küp doğranmış kabak ve kırmızı biberleri sote edin. Ocaktan almaya yakın, mısırları ve tuzunu da ekleyin. Hepsini beraber bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Pişen erişteleri süzüp, servis tabağına koyun. Üzerine sebzeli karışımı ekleyin. Cevizleri ilave ederek servis yapın.

Malzemeler
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
300 gr. fırınlanmış erişte
2 adet orta boy kabak
1 adet kırmızı biber
Tuz
Yarım su bardağı haşlanmış mısır
Yarım su bardağı ceviz

* * *
Kırmızı biber dolması
Kırmızı biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip, çekirdeklerini çıkarın. Soğanı ince kıyıp, bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı hariç kalan malzemeyi ilave edip, harmanlayın. Biberleri bu harçla doldurun ve fırın poşetlerinin içine koyup, üstlerine zeytinyağı gezdirin. Poşetlerin ağzını kapatıp, iğne ile birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Malzemeler
6 adet kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı domates püresi
2 diş dövülmüş sarmısak
Tuz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA