Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pombe pasta

Bisküvileri irili ufaklı kırıp, bir kaba aktarın. Üzerine dövülmüş ceviz, tereyağı, kakao, süt ve vanilyayı ilave edin. Karışım macun kıvamı alana dek karıştırın. Daha önceden suyla ıslatılmış ve yağlanmış derin bir kaba bisküvili malzemeyi dökün. Buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Sonrasında dolaptan çıkarıp pastayı servis tabağına ters çevirerek koyun. Üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpip, krem şanti ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Malzemeler
1.5 paket pötibör bisküvi
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Süslemek için kakao ve krem şanti

* * *
Tavuklu Hasanpaşa
Kıyılmış soğan, kıyma, ıslatılmış ekmek içi, yumurta, sarmısak, baharatlar ve tuzu yoğurun, kase şeklinde köfteler hazırlayın. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Patatesleri haşlayıp, ezin, sıcak süt, tereyağı ve tuz ekleyin. Ilındıktan sonra yumurtayı kırıp, karıştırın. Köftelerin ortalarına püreden koyun. Tekrar fırına verip, pürenin üstü kızarana kadar pişirin.

Malzemeler
500 gr. tavuk kıyması
1 soğan
4 dilim ekmek içi
1 yumurta
1 diş sarmısak
Tuz, karabiber, pulbiber Üzeri
için:
4 patates
1.5 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
Tuz

* * *
Ispanaklı makarna salatası

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün. Domatesleri küp küp doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp halka halka doğrayın. Beyaz peyniri küp doğrayın. Kaşar peynirini dilimleyin. Tüm malzemeleri bir servis tabağına alıp, makarnayla karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
1 paket ıspanaklı makarna
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
10 adet siyah veya yeşil zeytin
100 gr. beyaz peynir
100 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA