Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hindi rulo köfte

Kıymayı, ince kıyılmış iki adet kuru ve iki adet taze soğanla birlikte yoğurun. İçine yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyip, karıştırın. Karışımı alüminyum folyoya yayın. Ortasına kalan taze soğanları koyun. Folyonun yardımıyla köfteyi rulo yapın. Üzerini jambonla kaplayıp, 35 dakika pişirin. Domates sosuyla servis yapın.

MALZEMELER
Yarım kg. hindi kıyma
1 adet soğan
4 adet taze soğan
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
6-7 dilim hindi jambon

* * *

Karnabahar graten
Karnabaharları tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra çiçeklerine ayırın. Başka bir tencerede margarini eritin, unu kavurun. Un sararınca yavaş yavaş süt ve tuzu ekleyin. Sosun içine karnabahar çiçeklerini atıp, karıştırın. Sonra yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp, sıcak servis yapın.

MALZEMELER

1 adet orta boy karnabahar
150 gr. margarin
1 su bardağına yakın un
6 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz

* * *

Frambuazlı pasta

Sütü ısıtın. Şekeri, süte katıp, karıştırarak eritin. Kekin üzerine kaşıkla iyice gezdirin. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, kekin üzerine yayın. Frambuaz reçeli, nişasta ve sıcak suyu karıştırın. Kekin kenarlarından akıtın. Frambuazları kekin üzerine döşeyin. Pastayı rendelenmiş çikolatayla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

1 adet hazır kek
1 su bardağı süt
3 adet şeker
1 paket krem şanti
4 çorba kaşığı frambuaz reçeli
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çay bardağı sıcak su
1 çorba kasesi frambuaz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA