Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinçli tavuk çorbası

Tavuk göğsünü, kekik, defne yaprağı, tuz ve karabiber ilave edilmiş suda haşlayın. Tavuk suyunu süzgeçten geçirin. İçine doğranmış göğüs etlerini ilave edin, bir gün bekletin. Ertesi gün, üzerindeki yağları alın. İnce dilimlenmiş havuç ve pirinci tavuk suyuna ekleyip, 20 dakika pişirin. Sos için, ince kıyılmış maydonoz, dövülmüş sarmısak, mayonez ve hardalı karıştırın. Sosu çorbayla karıştırarak servis yapın.

Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı kekik
2 adet defne yaprağı
4 adet havuç
Yarım su bardağı pirinç
2 demet maydonoz
1 diş sarmısak
6 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı hardal
Tuz

* * *
Bademli tavuk
Unu 1 çorba kaşığı margarinde kavurun, süt ilave edin, koyulaşıncaya kadar pişirin. Peynir rendesini de ekleyip, ocaktan alın. Tuz ve karabiber koyup, 5 dakika mikserle çırpın. Rendelenmiş soğanı kalan margarinle kavurun. Yağlanmış fırın kabına yayın. Haşlanıp doğranmış tavuk göğüslerini soğanların üzerine yayın. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bademleri koyun. Peynirli sosu üzerine dökün. Patates cipslerini de en üste yayın ve 270 derecelik fırında 25 dakika pişirin.

Malzemeler
1.5 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kaşar peyniri
Karabiber, tuz
1 adet soğan
2 adet tavuk göğsü
100 gr. badem
1 paket büyük patates cipsi

* * *
Vanilyalı sufle
Unu margarinde kavurun, süt, vanilya ve şekerin yarısını ekleyerek bir taşım kaynatın, ocaktan alın. Yumurta sarılarını teker teker katın. Yumurta aklarını kalan şeker, vanilya ve sütle çırpın, tencereye ekleyin, buzdolabına koyun. Karışımı yağlanmış ve şeker serpilmiş kalıplara dökün. Kalıpları içi su dolu bir tepsiye yerleştirip, 180 derece fırında 25 dakika pişirin.

Malzemeler
2 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket vanilya tozu
Yarım su bardağı tozşeker
4 adet yumurta sarısı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA