Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kolay pizza

Fırın tepsisini yağlayın. Üzerine yufkalardan birini serip, margarinle yağlayın. İkinci yufkayı serin. Tepsinin kenarından taşan yufkaları kesin. Tereyağını eritin. Süt ve yumurtayla karıştırın. Karışımdan kaşıkla alıp, yufkaların üzerine gezdirin. Fakat yufkaların karışımı iyice çekmesine dikkat edin. Daha sonra üzerine kaşar peyniri, sucuk, sosis, turşu ve zeytini koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Malzemeler
2 adet yufka
1 çorba kaşığı margarin
4-5 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı dilimlenmiş sucuk
Yarım su bardağı dilimlenmiş sosis
1 çay bardağı doğranmış salatalık turşusu
Yarım su bardağı zeytin

* * *
Sosisli pilav
Margarini tencereye alıp, eritin. Pirinci yıkayıp, yağda 1-2 dakika kavurun. Suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin, ocaktan alın. Domateslerin kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayın. Sosisleri ve biberleri de halka halka doğrayın. Tencereye alıp pişirin. Üzerine şeker, tuz, karabiber ve kekiği serpin, 5 dakika daha pişirin. Pilavın üzerine yayıp servis yapın.

Malzemeler
1.5 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 adet domates
300 gr. sosis
2 adet biber 1 tatlı kaşığı şeker
Tuz, karabiber, kekik

* * *
Çikolatalı çörek
Kaynamış sütün içine tozşeker, margarin ve tuz katıp karıştırın. Ilık suyun içinde mayayı ezin. Üzerine üç çorba kaşığı un katıp karıştırın ve ılık bir yerde 20 dakika bekletin. Sonra sütlü karışıma yedirin ve kalan unu koyarak iyice yoğurun, 15 dakika bekletin. Kabaran hamuru bir kez daha yoğurup ikiye ayırın. Elinizle hamuru daire biçiminde açın, 8 adet üçgen kesin. Üçgenlerin uzun kenarına bir parça çikolata koyup, rulo sarın ve yarım ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizip, 5 dakika bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, dövülmüş fındık serpin. Isıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Malzemeler
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı margarin
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı yaş maya
8 su bardağı un İçi için: l1 adet yumurta
Yarım su bardağı dövülmüş fındık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA