Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ekşili sebze çorbası

Yemeklik doğranmış soğanı tencereye alın. Üzerine margarini koyup, kavurun. Patates, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Bezelyeyle birlikte tencereye ekleyin.
Üzerine unu ekleyip, 1-2 dakika daha karıştırın. Et suyunu ilave edin. Tuzunu da katıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir yerde limon suyu, dövülmüş sarmısak ve naneyi karıştırın. Çorbaya ilave edip, tencereyi ocaktan alın.

Malzemeler

1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı et suyu
3 diş sarmısak
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı nane
Tuz

* * *
Krokanlı kek
Yumurtaları 5 çorba kaşığı tozşekerle çok hafif ateş üzerinde hızlı hızlı çırpın. Ateşten alıp vanilya, kabartma tozu, un ve kakaoyu ekleyip, karıştırın. Ayrı bir tavada kalan tozşekerle antepfıstığını sallayarak krokan haline getirin. Donunca küçük parçalara kırın. Yarısını kek karışımına katın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerine erimiş çikolata ve kalan krokanı dökerek servis yapın.

Malzemeler
5 adet yumurta
9 çorba kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı un
Yarım paket vanilya
4 çorba kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı tuzsuz antepfıstığı
Sosu için:
50 gr. bitter çikolata

* * *
Sebzeli ekmek dolması
Ekmeğin bir ucundan kapak kesin, içini boşaltın. Bezelyeyi haşlayın. Havuç ve patatesi haşlayın, küçük küçük doğrayın. Yoğurt ve oda sıcaklığında margarinle karıştırın. Ekmeğin içini bu karışımla doldurun. Ekmeği buzdolabına koyarak bir saat dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler
1 adet baget ekmek
1 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA