Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Püreli biftek

Patatesleri haşlayın. Brüksel lahanalarını suyla 5-6 dakika haşlayın. Bifteği yağsız tavada pişirin. Üzerine tuz ve kekik serpin. Patatesleri ezin, üzerine sütü gezdirin. Tereyağını, kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Servis tabağına bifteği yerleştirin, üzerine püreyi koyun. Brüksel lahanası ve domatesle servis yapın.
1 parça biftek l15-20 adet brüksellahanası
1 adet domates l Tuz, kekik Püre için: 3 adet patates l 1 su bardağı sıcak süt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber

* * *
Domatesli biberli spagetti
Makarnayı haşlayın. Üzerine 1-2 damla sıvıyağ ekleyin. Sos için, bir tavada zeytinyağıyla birlikte kıyılmış sarmısak, doğranmış sivribiber ve domatesleri 5-6 dakika pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip, karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sosu sıcak olarak spagettinin üzerine döküp servis yapın.
Çeyrek paket uzun makarna
3-4 su b ardağı su
Tuz Sos için: 1 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarmısak
4 adet sivribiber
3 adet domates
Tuz, karabiber

* * *
Pirinçli taze ıspanak salatası
Ispanakları yıkayıp, doğrayın. Pirinci, lapa olmamasına dikkat ederek haşlayın ve soğumaya bırakın. Haşlanmış yumurtayı dörde bölün. Salatalığı doğrayın. Tüm bu malzemeyi servis tabağına aktarıp, karıştırın. Ayrı bir kapta zeytinyağı ile sirkeyi karıştırıp, salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Çeyrek demet ıspanak
3 çorba kaşığı pirinç
1 adet haşlanmış yumurta
1 adet küçük boy salatalık
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1-2 damla sirke

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA