Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuzu etli ıspanak kökü

Tereyağını eritip, yemeklik doğradığınız soğanı ve etleri içine ilave edin. Etler suyunu çekip, bırakana kadar kavurun ve üzerine bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. Etler iyice pişince tencerenin ortasına toplayın ve etrafına ıspanak köklerini dizin. Karabiber ve tuz ekleyip, 15 dakika orta ateşte pişirin. Bir kapta yumurta sarısı, un ve limonu çırptıktan sonra, yemeğin üzerine gezdirin. Bu şekilde beş dakika daha pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
1.5 su bardağı sıcak su
1 kg. ıspanağın kökü
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı un

* * *
Fıstıklı pilav
Fıstıkları tereyağında kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp, fıstıklara ekleyin. Soğanlar da kavrulunca, ayıklanıp yıkanmış pirinci kavurun. Yıkayıp, saplarını ayıkladığınız kuşüzümlerini ilave edin. Dört su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapayıp, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyin.

Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı şamfıstığı
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı kuş üzümü
4 su bardağı sıcak su
Yarım demet maydanoz
1'er çay kaşığı yenibahar, karabiber, pulbiber
Tuz

* * *
Portakallı irmik tatlısı
Sütü kaynatın. Tozşeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp, 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alın. İçine kuş üzümlerini ve bademleri atın. Yumurtaları da ekleyip, iyice çırpın. Muhallebiyi suyla çalkalanmış kaselere paylaştırın. Portakalları dilimleyip, servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Benmari usulü eritilmiş çikolatayla süsleyerek, servis yapın.

Malzemeler
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağından fazla irmik
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım su bardağı dövülmüş badem
2 adet yumurta
2 adet portakal
100 gr. bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA