Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebze türlüsü

Tavayı hafifçe tavuk suyu ile ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, sekiz parçaya bölün. Tuz, karabiber ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Küp doğranmış patates ve havuç ile haşlanmış taze fasulyeyi de tavaya alın. 5-10 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.

MALZE MELER
1 çorba kaşığı tavuk suyu
2 adet soğan
Yarım kg. domates
1 adet patates
7-8 adet taze fasulye
1 adet havuç
1 su bardağı kaşar peyniri
Karabiber, tuz, bir tutam şeker

***

Cevizli kabak
Fırını 200 derecede ısıtın. Kabağı uzunlamasına ikiye bölün. Çekirdeklerini temizleyin. İçi alta gelecek biçimde tepsiye dizin. Kabakları bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Hafif yumuşayınca fırından alın. İçlerine tuz ekin. Rendelenmiş elma, ceviz ve limon suyunu karıştırın. Kabakların içine doldurun. Üzerine şeker serpin. Tekrar fırına sürerek 10 dakika pişirin. Cevizle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
2 adet kabak
1 çay kaşığı tuz
2 adet elma
12 adet dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı tozşeker

***

Kuruyemişli kek
Şekerile yumurtayı bir kasenin içinde beş dakika çırpın. Üzerine yağı ve vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eledikten sonra kasenin içine ekleyin. Fındık ve cevizleri dövün. Bir çorba kaşığı un ile kuruyemişleri karıştırıp, kek harcının içine atın. Muffin kalıplarını yağlayın, harcı eşit miktarda dağıtın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 çay bardağı su
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 adet yumurta
1'er çay bardağı fındık, kuru üzüm, ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA