Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Beğendili Pirzola

Patlıcanları közleyip, içlerini çıkarın. Unu margarinde eritin. Süt ve tuzu ilave edin. Ocaktan alıp, kaşar peynirini ekleyerek patlıcanla karıştırın. Pirzolaları tuz ve karabiberle tatlandırıp tavada kızartın. Ayrı bir tavada halka biçiminde doğranmış soğanları kavurun. Domates ve biberi ilave edin. Domatesler, suyunu çekene kadar iyice pişirin. Sıcak su, tuz ve karabiber serpin. 3-4 dakika daha pişirip, etleri de ilave edin. En son kekiği koyun, ağır ateşte 30 dakika kadar pişirin. Beğendiyi servis tabağına alın, üzerine etleri koyun, domatesli sosu da tabağın kenarına koyarak servis yapın.

Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvıyağ l1 kg. pirzola
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet domates
5 adet biber
2 su bardağı sıcak su
Kekik, tuz, karabiber Beğendi için:
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt l1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz

* * *
Tarhana çorbası
Tencereye margarini alıp, eritin. Salçayı ekleyin. Tarhana ve suyu koyun. Kaynayana kadar karıştırın. Tuzunu ilave edin. Çorbaları kaselere dökün. Üzerine kızarmış ve küp biçiminde doğranmış ekmek dilimleri serperek servis yapın.

Malzemeler
1 çorba kaşığı margarin l1 tatlı kaşığı salça
4 çorba kaşığı tarhana
4 su bardağı su
Kızarmış ekmek lTuz

* * *
İki renkli muhallebi
Tozşeker, nişasta, un ve yumurtayı karıştırın. Sütü ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan indirip, vanilya ve margarini ekleyin. Karışımdan bir miktar ayırın. Ayırdığınız karışıma kahve ilave edip, karıştırın. Sade karışımı kaselere boşaltın. Ortasına kahveli karışımdan bir miktar yayın. Mevsim meyveleriyle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
12 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kahv

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA