Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırında maydanozlu makarna

1 paket fırın makarna
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin
4 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri l1 su bardağı beyaz peynir
1 demet maydanoz
Tuz
karabiber
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, tekrar tencereye alın. Margarini de ilave ederek karıştırın. Fırın tepsisine makarnanın yarısını yayın. Bir kaba yumurtaları kırın. Süt, tuz ve karabiberi de ekleyerek çırpın. Rendelenmiş peynirleri ve kıyılmış maydanozu karıştırın, makarnanın üzerine dökün. Kalan makarnayı üzerine yayın. Sütlü karışımı üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

* * *
Dereotlu ciğer
1 adet ciğer
2-3 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
1 diş sarmısak
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Ciğeri yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin. Zeytinyağı ile yağlı kağıdı yağlayın. Ciğerleri yerleştirin. Üzerlerine ve aralarına ince kıyılmış dereotu ve taze soğanları yayın. Dövülmüş sarmısak, karabiber, kimyon ve tuz serpin. 15-20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA