Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kızarmış meyveler

Meyvelerin kabuklarını soyun. Elma ve armutların içindeki çekirdek kısmını çıkarın. Halka halka doğrayın. Unu, kabartma tozunu ve pudraşekerini bir kaba koyun. Portakal suyu, vanilya ve tuzu ekleyin. İyice çırpın. Meyveleri karışıma bulayın. Sıvıyağı kızdırın. Meyveleri, yağda pembeleşene kadar kızartın. Üzerlerine pudraşekeri ya da tarçın serperek servis yapın.
2 adet elma
2 adet armut
1 adet muz
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Bir tutam tuz

* * *
Körili hindi
Hindi etlerini margarinle beraber beş dakika kavurun. Kuru soğanı ve sarmısağı yemeklik doğrayıp, üzerine ilave edin. Köriyi ve et suyunu ekleyip, 10 dakika pişirin. Daha sonra krema ve unu koyup, karıştırın. Baharatları da ekleyin. Taze soğanı kıyıp, üzerine koyun ve servis yapın.
250 gr. hindi kuşbaşı
2 çorba kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
3 diş sarmısak
1çorba kaşığı krema
1çorba kaşığı un
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı köri
Tuz, karabiber
2 adet soğan

* * *
Çıtır börek
Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine yayın. Zeytinyağı ve suyu iyice çırpın. Bir kısmı ile yufkanın üzerini ıslatın. Yufkayı ikiye katlayın. Sonra sekiz adet üçgen parça çıkarın. Beyaz peynir ve ince doğranmış maydanozu karıştırın. Her parçanın geniş kenarına içten koyup, sigara böreği gibi sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bir kaseye su koyun. Börekleri bu suya batırıp, tepsiye dizin. Üzerine susam serpip, 180 derece fırında pişirin.
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
250 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA