Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı pizza

10 dilim pastırma
2 adet büyük boy lavaş ekmeği
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet sivri biber
2 diş sarmısak
2 adet orta boy domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
50 gr. Urfa peyniri
20 adet kiraz domates

Sivri biber ve sarmısakları doğrayıp, yağda kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyip, bir-iki dakika daha kavurup, ocaktan alın. Lavaş ekmeklerini fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu, pastırmayı, kaşar peynirini, küp doğranmış Urfa peynirini ve kiraz domatesleri düzenli paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

* * *

Köfteli kereviz

4 adet kereviz
2 çorba kaşığı tereyağı
1'er adet soğan ve havuç
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet limonun suyu Köfte için:
300 gr. kıyma
1 adet küçük boy soğan
1 dilim bayat ekmek
Tuz, karabiber

Köfte için verilen malzemelerle köfteleri hazırlayın. Zeytinyağında kızartıp, kenara alın. İnce ince doğranmış soğan ve halka halka doğranmış havuçları yağda soteleyin. Köfteleri ve elma dilimi şeklinde doğradığınız kerevizleri de tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin, 20 dakika pişirin. Yumurta sarısını limon suyuyla çırpın, yemeğin suyuyla ılıtın. Hazırladığınız terbiyeyi azar azar yemeğe katın. Beş dakika daha pişirin.

* * *

Sakızlı muhallebi
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
2 paket sakızlı muhallebi
7 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Tozşekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp, kısık ateşte eritin. Karamelize olunca ocaktan alıp, iki bardak su ekleyin. Ocağa koyup, yeniden eritin. Bir kalıba etimekleri dizin. Üzerine karameli dökün. Sakızlı muhallebiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, karamelin üzerine dökün. Krem şantiyi sütle çırpın. Tatlı soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi yayın. Arzu ederseniz dondurmayla servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA