Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yumurtalı taze fasulye

Fasulyeleri iyice yıkayıp, kılçıklarını temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Soğanı rendeleyin. Geniş bir tavada sıvıyağla birlikte soğan ve fasulyeleri kavurun. Fasulyeler yumuşayınca ortasını açın ve yumurtaları kırın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavanın üzerine kapak kapatın. Yumurtalar piştikten sonra tabağa alarak servis yapın.

MALZEMELER
300 gr. taze fasulye
2 adet yumurta
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber


Yumuşak kurabiye
Yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu çırpın, fırın tepsisinin her tarafına sürün. Yufkanın bir tanesini kenarları dışarıda kalacak biçimde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı parçalayıp, yarısını yufkanın üzerine koyun. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. İçi için, margarini eritin, küçük doğranmış soğanla pazıları yağda kavurun. Peynir ve kırmızıbiberi ekleyin, yufkanın üzerine yayın. Kalan parçalanmış yufkaları da yerleştirin, yumurtalı karışımı sürüp, sarkan yufkayı kapayın. Kalan karışımı da üzerine sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derce fırında 40 dakika pişirin.

MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yufka İçine:
1 adet soğan
1 kg. pazı
1 çorba kaşığı margarin
200 gr. beyaz peynir
Kırmızıbiber

Kayısılı muhallebi
Unu, margarinde pembeleştirin. Ateşten alıp, yavaş yavaş sütü ilave edin. Havanda dövülmüş sakızı katın. Tekrar ateşe koyup karıştırarak boza kıvamına getirin. Ocaktan alıp birkaç dakika mikserle çırpın, kaselere bölüştürün. Kayısılı karamel için kayısıları bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Koyulaşıncaya kadar ocakta bekletin. Daha sonra üzerine tarçın ve ceviz ekleyin. Muhallebilerin üstüne 1-2 kaşık koyun.

MALZEMELER
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
6 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı un
2-3 adet damla sakızı Kayısılı karamel için:
10- 12 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tarçın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA