Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kayısılı muffin

Şeker, yumurta ve zeytinyağını 2-3 dakika çırpın. Üzerine kabartma tozu ve unu ekleyin. Vanilya ve kayısıları da koyup, karıştırın. Hamuru yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üzerine marmelat sürerek servis yapın.
MALZEMELER
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
8-10 adet doğranmış kayısı

Safranlı pilavı
Pirinci 30 dk kadar tuzlu sıcak suda bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. Tavuk etini haşlayıp, suyunu ayrı bir yere süzün. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin, tavuk suyuna ilave edin. Tereyağında bademleri kavurun. Üzerine pirinci ekleyip kavurun. Tavuk etini didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, kavurduğunuz pirince ilave edin. Üzerine safranlı tavuk suyunu döküp, kısık ateşte pişirin. Pilava fıstığı ekleyin ve demlendikten sonra servis yapın.
MAL ZE ME LER
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
50 gr. badem
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
Bir tutam safran
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı toz zencefil
Tuz
50 gr. kabuksuz antepfıstığı

Enginarlı pirzola
Pirzolaları tuz, karabiber ve zeytinyağı ile 1-2 saat marine edin. Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Piyazlık doğranmış soğanı yağda soteleyin. Üzerine küçük doğranmış havuç, kabak ve kırmızı biberi ilave edip, birkaç dakika daha soteleyin. Tuz ve karabiberini koyup, kendi suyunda pişirin. Pirzolaları ızgarada pişirin. Bir adet enginarın üzerine sebzeli harçtan koyup, üzerine tekrar enginar koyun. Pirzolayla birlikte servis yapın.
MAL ZE ME LER
4 adet enginar
8 kalem pirzola
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1'er adet havuç ve kabak
Yarım kırmızı biber
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber






Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA