Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinçli çalı fasulye

300 gr. çalı fasulyesi
1 su bardağı ceviz, fındık ve badem karışımı
1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Fasulyeleri ayıklayıp, uzunlamasına ikiye bölün. Bir tencereye bir su bardağı su, bir çorba kaşığı tereyağı ve tuz ekleyip, fasulyeyi yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir çorba kaşığı tereyağını tavaya alıp, kızdırın. Üzerine kuruyemişleri ekleyip, kavurun, irice çekin. Ayrı bir tencerede pirinci haşlayıp, süzün. Kalan tereyağını eritip, pirinçle karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine fasulyeyi ekleyin. Kuruyemişleri de üzerine dökerek servis yapın.

Piliç yahnisi
1 adet kemikleri çıkarılıp dilimlenmiş bütün tavuk
2 su bardağı arpacık soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
2 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarmısak
100 gr. soyulmuş taze badem içi
1'er adet kabuk tarçın ve karanfil
Tuz
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin, domateslerin kabuklarını soyup sekiz parçaya bölün. Soyulmuş soğan ve kıyılmış sarmısağı yağda soteleyin. Tavuk etini ve biberleri ekleyip, sotelemeye devam edin. Etin pişmesine yakın karanfil ve tarçını koyun. Beş dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozla servis yapın.

Dondurmalı sandviç
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
6 top dondurma
1 su bardağı damla çikolata
12 adet yulaflı bisküvi Üzeri için:
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
2 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
Krem şantiyi sütle çırpın ve dondurmayı eritmeden içine koyun. Damla çikolatayı ekleyip, karıştırın. 6 adet bisküviyi düz bir zemine koyup, hazırladığınız karışımı üzerine paylaştırın. Kalan bisküvileri üstüne kapatıp, derin dondurucuda bir saat bekletin. Çikolatayı benmari usulü eritin. İçine kremayı karıştırıp, bisküvilerin üzerine ik-üç kat sürün. Sandviçlerin kenarlarını fındığa bulayın. Buzdolabında iki-üç saat bekleterek servis yapın.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA