Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bu gün ne pi şir sem?


Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Tencereye yağları koyduktan sonra üzerine kuşbaşı doğranmış etleri koyup, beş dakika kavurun. Soğanı, iri doğranmış havuç ve sarmısağı ekleyip, kavurmaya devam edin, bu aşamada tarçını ilave edin. Daha sonra salça, doğranmış domates, tuz, karabiber koyup, iki bardak sıcak su ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar pişiri
MALZEMELER
400 gr. kuzu eti
10 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet havuç
2 adet domates
4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tarçın
Karabiber
Tuz

Yeşil rüya
Limonata için tüm malzemeyi karıştırıp, buzdolabında soğumaya bırakın. Kivileri ve üzüm suyunu birlikte blenderden geçirin. Üzerine soğuttuğunuz limonatayı ekleyip, karıştırın. Başka bir kapta süzme yoğurt ve pudraşekerini karıştırın. Kivili, limonlu karışımı servis bardaklarına pay edin. Üzerine yoğurtlu karışımı paylaştırın. Soğutup servis yapın.
MALZEMELER
4 adet kivi
1 çay bardağı üzüm suyu
Yarım su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı pudraşekeri Limonata için:
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
3 adet limonun suyu
1 su bardağı su

Dondurmalı pastacıklar
Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, sütü ve mısır gevreğini ilave edip, yoğurun. Elinizle ya da halka kalıplarla şekil verip, servis tabaklarına alın. Buzdolabında 30 dakika beklettikten sonra dondurma topları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 paket pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı mısır gevreği
6 top dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA