Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domates çorbası

8 adet domates
3 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
Karabiber
Tuz
Domateslerin kabuklarını soyup, bütün olarak bir tencereye koyun. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin ve blenderdan geçirip yeniden tencereye koyun. Üzerine süt, muskat, karabiber ve tuzu ilave ederek 15-20 dakika daha pişirin. Bu arada kaşar peynirini yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyun. Peynir hafif kızarmaya yüz tutunca ocağı kapatın. Peynir soğuduktan sonra elinizle kırın ve çorbayla birlikte servis yapın.

Patlıcanlı pilav
3 adet orta boy patlıcan
2 su bardağı pirinç
3 parça damla sakızı
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin, süzüp yıkayın. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda beş dakika haşlayın. Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Patlıcanı da ekleyip, ezmeden kavurun. Üzerine sıcak su, tuz ve dövülmüş damla sakızını katın. Bir taşım kaynatıp, pirinci ekleyin. Tarçın ve karabiber ekleyin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

Elmalı revani
1 su bardağı un
1.5 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet kırmızı elma
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Tozşeker ve suyu 15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin. İki dakika sonra ocaktan alın. Un, tozşeker, irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesini bir kapta harmanlayın. Üzerine rendelenmiş elma, yumurta ve süt ilave edip, çırpın. Karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA