Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcan taratoru

1 kg. bostan patlıcanı
Yarım kg. dolmalık biber
1 adet limonun suyu
200 gr. beyaz peynir
Yarım su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı tahin
4 diş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Patlıcanları ve biberleri közleyin. Patlıcanları soyduktan sonra kararmamaları için limonlu suya atın, ılınmaya bırakın. Biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra blenderden geçirin. Patlıcanları çatalla iyice ezip, içine biberleri ilave edin. Beyaz peyniri çatalla ezin. Peynir, yoğurt, ceviz, tahin, dövülmüş sarmısak ve zeytinyağını da ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştırın.

Dereotlu börek
25-30 adet
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 demet dereotu
150 gr. beyaz peynir
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blenderden geçirin. Düz bir zemine, bir adet yufkayı serin ve üzerine hazırladığınız malzemenin üçte birini yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin, malzemeyi yayın. Son yufkayı da üzerine sererek kalan malzemeyi yayın. Bu üç katlı yufkanın her iki tarafından ortaya doğru rulo yaparak sarın. Rulolar ortada birleştiğinde ortadan keserek iki rulo elde edin. Ruloları tepsiye koyun. Buzlukta bir süre bekletin. Buzluktan çıkartıp, birer parmak dilimler kesin. Sıvıyağda kızartın.

Kabaklı makarna
Yarım paket domatesli makarna
1 adet orta boy kabak
1 adet soğan
Yarım çay bardağı
Tuz zeytinyağı
Karabiber
Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp, bekletin. Bu arada kabak ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri zeytinyağında beş dakika soteleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine makarnaları katıp, karıştırarak beş dakika daha pişirin. Doğranmış maydanoz ve dereotuyla servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA