Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli patlıcan

Patlıcanı çok ince dilimleyip, tuzlu suda haşlayın. Bir çorba kaşığı sıvıyağda kızartın. Başka bir tavada sırasıyla domates suyunu, soğanı, maydanozu, sarmısağı ve rendelenmiş kaşar peynirini birkaç dakika soteleyin. Karabiber ve tuzu ilave edin. Sosun bir miktarını bir fırın kabına koyun. Üzerine kat kat patlıcanları yerleştirin, sos dökün. 200 derece fırında 20-30 dakika pişirin.

MALZEMELER
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı domates suyu
Yarım demet kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı soğan
Tuz
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
8 dilim kaşar peyniri
Karabiber
2 diş dövülmüş sarmısak

* * *

Kremalı domates çorbası
Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Tencereye margarin koyun, eriyince küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler iyice eriyip, salça haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederek unu ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Ilık et suyunu tuzla birlikte ilave edin ve yarım saat daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Çorbayı süzgeçten geçirin ve üzerine hafif çırpılmış kremayı ekleyin. Kızarmış ekmekle servis yapın.

MALZEMELER
2 adet iri olgun domates
4 su bardağı et suyu
Tuz
1.5 kahve fincanı un
1 çay fincanı taze krema
Yarım çorba kaşığı margarin

* * *

Şeftali tatlısı
Tencerede şeker ve suyu kaynatıp, şerbet haline getirin. Şeftalilerin kabuklarını soyup, ortadan ikiye bölün ve şerbetin içinde 5 dakika bekletin. Çıkartıp iyice süzün ve soğumaya bırakın. Alüminyum folyo üzerine aldığınız dondurmayı, birbirinden ayrı toplar halinde buzlukta bekletin. Soğuyan şeftalileri servis tabağına alın ve dondurmayla servis yapın.

MALZEMELER
4 adet orta boy şeftali
4 top vanilyalı dondurma
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA