Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı nuar

Patlıcanları soyup, doğrayın ve tuzlu suda bekletip, sıkın. Zeytinyağında 5 dakika kavurun. Biberleri koyup kavurmaya devam edin. 2 diş dövülmüş sarmısağı ve tereyağını ekleyip, karıştırın. Unu sütle karıştırıp üzerine dökün ve 5 dakika pişirin. Eti suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine sıcak su koyun. Suyunu çekince tuz, karabiber ve nar ekşisi ekleyip, ateşten alın. Sarımsaklarla yoğurdu karıştırıp, servis tabağına koyun. Üzerine patlıcanı ve eti koyun.
MALZEMELER
3 dilim nuar
4 adet kemer patlıcanı
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet sivri biber
5 diş sarmısak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
1.5 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber

Zeytinyağlı enginar
Havuç ve patatesi doğrayın. Arpacık soğanları temizleyin. Enginarları sapları yukarı gelecek şekilde tencereye koyun. Üzerine havuç, patates, bezelye, soğan, kesmeşeker, limon suyu, un, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış dereotuyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
6 adet enginar
1 adet havuç
2 adet patates
1 çay bardağı bezelye
15 adet arpacık soğan
5 adet kesmeşeker
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
5-6 dal dereotu
Tuz

Çikolatalı mus
Kremayı geniş bir kaba alıp pudraşekeriyle çırpın. Üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı ekleyip, karıştırın. Karışımı bir sıkma torbasına doldurup, buzdolabında 20 dakika bekletip, kaselere sıkın. Böğürtlenleri bir tavaya alıp, üzerine pudraşekeri ve suyu ekleyin. Hafifçe ılıtıp kremanın üzerine gezdirin. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolatayla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
200 ml. Krema
2 çorba kaşığı pudraşekeri
160 gr. bitter çikolata Üzerine: l1 su bardağı böğürtlen
2 çorba kaşığı pudraşekeri
Yarım su bardağı su
80 gr. beyaz çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA