Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pırtık böreği

Peyniri ezip, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırın. Üzerine eritilmiş margarini, sütle çırpılmış iki yumurtayı ilave edin. Tepsiyi yağlayıp, bir yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Kalan üç yufkayı şeritler halinde kesin, peynirli sütlü karışıma ekleyin ve tepsideki yufkanın ortasına dökün. Kenarlardan sarkan yufkayı içe doğru alıp, malzemenin üzerini kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
200 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
4 adet yufka
Tuz
Karabiber

Köpoğlu
Patlıcanları közleyin, içlerini bir kaşık yardımıyla boşaltın. İki parmak kalınlığında doğrayın. Sivri biberleri incecik doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin. Küp doğranmış domatesleri ilave edip, diri kalacak şekilde pişirin. Servis tabağına önce domateslibiberli karışımı, ardından patlıcanları yerleştirin, üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Bir çorba kaşığı zeytinyağına, acı kırmızıbiber ekleyerek karıştırın ve yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
1 kg. patlıcan
3-4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
3 diş sarmısak
1 komposto kasesi yoğurt
1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
Tuz

Cevizli tartolet
Kabartma tozu ve unu eleyin. Diğer malzemeleri de ekleyin. Bıçak ya da çatal yardımıyla yoğurmadan hamur yapın. Yağlı kağıda sarıp, 30 dakika bekletin. İçini hazırlamak için bütün malzemeleri karıştırın. Hamurdan küçük bezeler koparıp açın ve tartolet kalıplarına yayın. Üzerlerine kayısı marmeladı sürün. İçlerine cevizli harcı doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr. margarin
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pudraşekeri
İçi için:
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı pudraşekeri
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA