Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu un çorbası

Tavuk suyunu hazırlamak için tüm malzemeyi bol suda haşlayın, suyunu süzün. Tavuk suyundan 4 bardak alıp, kaynatın. Üzerine tereyağı ekleyip, altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Bir kasede un, süt ve yumurta sarısını çırpın, sıcak tavuk suyuyla ılıtın. Unlu harcı tavuk suyuna yavaşça ve karıştırarak ekleyip, 3-4 dakika kaynatın.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz Tavuk suyu için:
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarmısak
Yarım havuç

İmambayıldı
Patlıcanları soyun. Yanlarından ve üstlerinden bıçakla yarın. Soğanları jülyen doğrayın. Sarmısağı ve maydanozu ince kıyın. Biber ve domatesleri doğrayın. Zeytinyağı ve su dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Tencereye aldığınız patlıcanların üzerine zeytinyağı gezdirin. Suyu da ekleyerek 10 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 demet maydanoz
6 diş sarmısak
3 adet soğan
1 adet sivri biber
3 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su

Gofretli dondurma
Öncelikle çikolataları benmari usulü eritin. Buzdolabı poşetini büyük kare biçiminde kesin. Erimiş çikolatayı poşetin ortasına yayın. Bir bıçakla iyice düzeltin. Su bardaklarının üzerine çikolatası dışarı gelecek biçimde poşeti kapayıp, sepet şekli verin. derin dondurucuda dondurun. Dondurmayı dolaptan çıkarıp hafifçe eritin. Gofretleri küçük küçük doğrayın, dondurmayla karıştırın. Tekrar dolaba koyup dondurun. Bardakları dolaptan alın. Çikolataları poşetten sıyırın. Dondurmayı çikolata sepetine doldurarak servis yapın.

MALZEMELER
2 paket bitter çikolata
3 paket çikolatalı gofret
Vanilyalı dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA