Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Beşamel soslu tavuk börek

5 adet tavuk budu
4 adet yufka
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı Üzeri için:
2 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Un ve yağı kavurun. Sütü ekleyip karıştırarak kaynatın ve haşlanıp didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve karabiberi koyun. Sos için bir tavada yağ ve soğanları kavurun. Domates ve sarmısak ilave edip 5 dakika pişirin. Bir adet yufkayı tavuk suyuyla ıslatıp üzerine bir kat daha yufka koyun ve zeytinyağı sürün. Yufkayı dörde kesip iç malzemeyi koyup sarın. Üstüne sosunu döküp 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Sosisli çanaklar
2 adet yufka
2 adet sosis
1 adet sivri biber
1 adet domates
Sıvıyağ
Tuz
Küçük doğranmış sosisleri çok az yağda soteleyin. Küçük doğranmış sivri biber ve domatesi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Yufkalardan kareler kesin. Beş adet kareyi üst üste koyup küçük fırın kabına çiçek şeklinde yerleştirin. Yufkaları fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hazırladığınız malzemeyi içine doldurun.

Bisküvili kremalı pasta
1 adet hazır kek
1 çay bardağı süt
1 paket çikolatalı kremalı bisküvi
10-15 adet bebe bisküvisi Kreması için:
1 çay bardağı toz şeker
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 çay bardağı un
1 adet yumurta
125 gr. margarin
Kekin iki parçasını da sütle ıslatın. Alt parçasını servis tabağına alın. Bisküvileri ve sütü blender'dan geçirip kekin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Tencereye şekeri, yumurta sarısını, unu koyun. Sütü yavaş yavaş ilave ederek pişirin. Ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyin. Soğuyunca pastanın her tarafına sürün. Dövülmüş fıstıkla süsleyerek buzdolabında soğutun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA