Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohutlu bamya

Derin bir kaba su doldurup sirke ve tuz ilave edin. Bamyaları bu suya atıp 20 dakika bekletin. Diğer taraftan ince doğradığınız soğanlarla, küp doğranmış domatesi zeytinyağında beş dakika kavurun. Sudaki bamyaları süzüp yıkayın. Haşlanmış nohut ve bamyayı tencereye ekleyin. Limon suyunu, tuz ve sıcak suyu ilave edip 35-40 dakika pişirin.

MALZEMELER
750 gr. bamya
1 adet orta boy soğan
1 adet büyük boy domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı limon suyu
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tuz

* * *

İstanbul pilavı
Yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilmiş pirinci yıkayıp süzün. Tavuk etini suda haşlayıp suyunu ayrı bir yere süzün. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin, tavuk suyuna ilave edin. Bademleri tereyağında 1-2 dakika kavurun. Üzerine pirinci ekleyip beş dakika kavurun. Tavuk etini didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, pirince ilave edin. Üzerine safranlı tavuk suyunu döküp kısık ateşte pişirin. Pilavı ocaktan indirip içine fıstığı ekleyin ve demlendirin.

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
50 gr. badem
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
Bir tutam safran
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı toz zencefil
Tuz
50 gr. antepfıstığı

* * *

Ballı tatlı
Yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Kabartma tozu hariç tüm malzemeyi katıp karıştırın. Kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Yağlanıp unlanmış kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. İki bardak suyu balla karıştırıp fırından çıkarttığınız kekin üzerine gezdirin. Kekin biraz şişmesini bekleyin. Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp kekin üzerine sürün.

MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı reçel
1 çay bardağı bal
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Muskat
Tarçın
Yarım çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
2 çay bardağı su
1 çay bardağı bal
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA