Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli semizotu

Semizotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Kabak ve patatesleri doğrayın ve tuzlu suda bekletin. İnce kıydığınız taze soğanlarla soteleyin. Kıymayı da ilave ederek kavurun. Domatesleri rendeleyin ve yarısını kıymaya ekleyin. Yemek suyunu çekmeden semizotu, kabak ve patatesleri de ilave edin. Maydanoz, dereotu, su ve kalan domates rendesini ekleyerek pişirin.
MALZEMELER
1 kg. semizotu
2 adet kabak
2 adet patates
1 demet taze soğan
250 gr. kıyma
4 adet domates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Mercimekli bulgur pilavı
Bir tencereye ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği koyup üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bir taşım kaynatıp, suyunu süzün. Mercimeği aynı tencereye aktarıp üzerine üç su bardağı su ekleyin. İçine bulguru ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha pişirip, ocağı söndürün. Soğanı, zeytinyağında dört dakika kavurun ve pilavın üzerine dökün, karıştırarak servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
Yeteri kadar su
1 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan

Kıymalı kol böreği
Yağsız tavada, kıymayı suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Üzerine soğanları ve maydanozları ekleyin. Baharatları da ilave edip, harcı tekrar kavurun. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine yumurta, yoğurt ve yağ karışımını sürün. Yufkayı ortadan bölüp geniş kenarına kıymalı karışımı koyup rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizip pişirin.
MALZEMELER
3 adet yufka
200 gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA