Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli tavuk rulo

Tavuk etlerini dikdörtgen şekilde kesip içlerini cevizle doldurun ve kürdanla tutturup sekiz dakika kızartın. Tavada unu ve salçayı tereyağında kavurun. 1.5 su bardağı sıcak su ve baharatları ekleyin. Kızarttığımız tavuk etlerini, içine koyun ve 15 dakika daha pişirin.

MALZEMELER
400 gr. ince dövülmüş tavuk göğüs eti
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber, kekik

* * *

Mercimek çorbası
Soğan, havuç ve patatesi irice doğrayıp tencereye koyun. Üzerine mercimeği ve suyu ilave edip pişirin. Mercimekler yumuşayınca tuzunu, biberini ekleyin. Ocaktan alıp blendırdan geçirin. Bir tencerede unu yağda kavurun. Üzerine çorbayı döküp bir taşım daha kaynatın. Yağda yakılmış kırmızı biber ve fırında kurutulmuş ekmekle servis yapın.

MALZEMELER
1 soğan
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 havuç
1 patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber, nane, kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı su

* * *

Çikolatalı revani
Su ve şekeri dört dakika kaynatın. Limon suyu ilave edip ocaktan alın. Yumurta, şeker, yağ, yoğurt, vanilya, kakao ve suyu çırpın. İrmik, un ve kabartma tozunu ekleyin. Fırın kabına boşaltıp 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Çıkarınca üzerine ılık şerbet dökün.

MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2.5 su bardağı un
1.5 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
Şerbeti için:
4 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1/2 limonun suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA