Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Maydanozlu makarna

1 paket fırın makarna
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin
4 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı beyaz peynir
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnayı haşlayın. Suyunu süzüp margarinle karıştırın. Tepsiye makarnanın yarısını yayın. Yumurta, süt, tuz ve karabiberi çırpın. Rendelenmiş peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın, makarnanın üzerine dökün. Kalan makarnayı da üzerine yayın. Sütlü karışımı da üzerine gezdirin. Kaşar peynirini serpip fırında pişirin.

Bulgurlu kabak dolması
1/2 çay bardağı ince bulgur
3 adet kabak
1 adet soğan
150 gr. dolmalık kıyma
1.5 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates
10'ar dal maydanoz ve dereotu
5-6 dal nane
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Kabakların içlerini oyup ikiye kesin. Bulgur, kıyılmış soğan, kıyma, zeytinyağı, biber salçası, doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı kabakların içine pay ederek doldurun ve tencereye dizin. Üzerine sıcak su gezdirip kısık ateşte pişirin.

Şeftali tatlısı
4 adet orta boy şeftali
4 top vanilyalı dondurma
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Tencerede şeker ve suyu kaynatıp şerbet haline getirin. Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve şerbetin içinde beş dakika bekletin. Çıkartıp iyice süzün ve soğumaya bırakın. Alüminyum folyo üzerine aldığınız dondurmayı, birbirinden ayrı toplar halinde buzlukta bekletin. Soğuyan şeftalileri servis tabağına alın ve ortasına dondurmayı koyarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA