Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çin usulü sebzeli tavuk

300 gr. kuşbaşı tavuk göğüs eti
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr. taze fasulye
4 diş sarmısak
5 adet taze soğan
1 adet kırmızı biber
3 çorba kaşığı soya sosu
Toz zencefil
1 adet sarı biber
Fasulyeleri kaynayan suda yedi dakika haşlayıp soğuk suya alın. Tavuk etlerini zeytinyağında soteleyin. Sarmısakları, taze soğanı, biberleri irice doğrayın, tavuk etleriyle beraber soteleyin. Biraz tavuk suyu veya normal su koyup pişirmeye devam edin. Son olarak zencefil ve soya sosu ekleyip servis yapın.

Tarçınlı çörek
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı erimiş margarin
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un İçi için:
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr. ceviz içi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve inceltin. Tarçın, ceviz ve pudra şekerini karıştırıp hamurlara bölüştürün. Hamurların iki ucunu yarım ay şeklinde birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Etli makarna
2 su bardağı kelebek makarna
1 adet havuç
3-4 taze soğan
1 adet soğan
2 diş sarmısak
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet domates
Kekik
Karabiber
Tuz
50 gr. kaşar peynir
Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanları ince kıyıp yağ ile beraber üç dakika pişirin. Üstüne küp doğranmış havuç, et ve sarmısağı koyup sote edin. Etler suyunu bırakıp çekince doğranmış domatesleri ve makarna haşladığınız sudan bir çay bardağı etlerin üzerine döküp beş dakika daha pişirin. Makarnayı etlerle karıştırın ve fırın tepsisine yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökerek beş dakika fırınlayın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA