Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ayvalı et

Ayvaları iri küp şeklinde doğrayın. Eti kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tereyağını eritip ayvayı beş-altı dakika kavurun. Üzerine eti, sıcak suda bir saat bekletip süzdüğünüz kuşüzümünü ve sıcak suyu katın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nar ekşisini ilave edin.
MALZEMELER
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Kimyon

Kırmızı biber turşusu
Biberlerin tohumlarını ayıklayın. Su, sıvı yağ, sirke, şeker ve tuzu kaynatın. Biberleri kaynayan suya atıp bir iki taşım kaynatın ve süzüp soğumaya bırakın. Maydanozları irice kıyın, ezilmiş aspirin ve bıçakla çizilmiş sarmısakla karıştırın. Biberler soğuyunca kavanoza yerleştirip aralarına maydanozlu karışımı yerleştirin. Biberleri haşladığınız suyu da kavanoza döküp kapağını kapatın. Serin ve loş bir yerde 15 gün bekletin.
MALZEMELER
1 kg. kırmızı biber
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı sirke
2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 demet maydanoz
3 baş sarmısak
1 adet aspirin
1 çorba kaşığı tuz

Diyet krem karamel
Diyet şekeri vanilya ve yumurtalarla iyice çırpın. Karışımı önceden ısıtılmış diyet süt ile karıştırın. Bir çorba kaşığı şekeri ayrı bir tencerede, orta hararetli ateşte yakın. Karamel kaplarının diplerine ince bir tabaka halinde dökün. Sütlü karışımı kaplara paylaştırın. 180 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
5 çorba kaşığı diyet şeker
7 adet yumurta
1 paket vanilya
1 lt. diyet süt
Karamel için:
1 çorba kaşığı diyet şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA