Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pazılı börek

Yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu çırpın, bir miktarını tepsinin her tarafına sürün. Bir yufkayı kenarları sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı parçalayıp yarısını üzerine koyun, yumurtalı karışımdan sürün. Doğranmış soğan ve pazıları yağda kavurun. Peynir ve kırmızıbiberi ekleyin, yufkanın üzerine yayın. Kalan yufkaları da yerleştirin. Yumurtalı karışımı sürüp yufkayı üzerine kapayın. Kalan karışımı üzerine sürüp çörekotu serpin. Fırında pişirin.

MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yufka İçine:
1 adet soğan
1 kg. pazı
1 çorba kaşığı margarin
200 gr. beyaz peynir
Kırmızıbiber

Nohutlu çorba
Kabukları soyulup küp doğranmış patates, doğranmış soğan ve dövülmüş sarmısağı zeytinyağında iki dakika kavurun. Suyu katıp karıştırın. Tuz ve kimyonu da ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Haşlanmış nohudu koyup 10 dakika daha pişirin. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ve limon suyunu ekleyip kaynatın.
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Kimyon

Üzümlü ayva tatlısı
Ayvaları soyup ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Üzerine portakal suyu ve şekeri gezdirip 20 dakika pişirin. Suyuyla birlikte ısıya dayanıklı bir kaba alın. Kuru üzümleri sıcak suda bekletip ayvaya ekleyin. Yeşil ve kırmızı üzüm, üzüm suyu ve haşhaşı ilave edip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 adet ayva
1 su bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı kuru üzüm
100'er gr. yeşil ve kırmızı üzüm
1 çay bardağı yeşil üzüm suyu
1 tatlı kaşığı haşhaş

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA